PRESENTERAS AV

Årets polishund Doris har somnat in – här är polisens hyllning

avMalin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

År 2011 blev polishunden Doris utsedd till årets polishund tack vare sitt fantastiska arbete. Nu har hon somnat in, skriver polisen i ett Facebookinlägg.

På fredagen skrev Aftonbladet om den välkända polishunden Devil som somnade in. Men det var inte den enda före detta fyrbenta poliskollega som lämnade oss.

I ett känslosamt Facebookinlägg skriver hundenheten i Stockholm att även polishunden Doris, som utsågs till årets svenska polishund 2011, har somnat in.

Jag hade förmånen att få arbeta i samma turlag som Doris och hennes husse. De hade ett fantastiskt samspel och presterade på en oerhört hög nivå, år efter år. Frågan var aldrig OM de hade gripit nån bandit under passet, utan snarare hur många?”, skriver en polis som undertecknat inlägget med Danne.

Foto: Polisen
Polishunden Doris.

”Vi glömmer dig aldrig”

Under sin karriär har hon fångat en ”sanslös mängd banditer” enligt polisen och varit med om en del räddningar. Dessutom var hon en utbildad narkotika- och vapensökshund och utbildad kommenderingshund. 

I sin sista tid i livet har hon levt som pensionär hos sin husse med familj där hon lämnat ett tomrum.

Det är med stor sorg vi meddelar att sagan nu är slut, och att Doris igår fördes till de sälla jaktmarkerna för att där fortsätta sitt äventyr. Farväl Doris. Vi glömmer dig aldrig”‚ avslutar polisen sitt inlägg.

Svenska Hjältars jury: Därför behöver världen fler hjältar 01:42

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM