Jul

Ge den finaste gåvan: Värm ett barn i vinter

Iskylan sprider sig i världens flyktingläger

Av: 

Jakob Andersson

SVENSKA HJÄLTAR

Omar, 11, saknar vantar och mössa. Han är en av miljontals människor på flykt som tvingas att leva under extrema förhållanden.

Nu när vintern drar in kan det vara din gåva som gör att barn överlever. Nu samlar Svenska Hjältar in pengar till förmån för Sverige för UNHCR – tack för att du hjälper oss att rädda liv!

Det är kallt nu. Inte bara här hos oss  i  Sverige utan också för väldigt många av de människor som tvingats fly undan krig och förföljelse. 

Just nu tvingas många barn på flykt att gå i sommartofflor – trots att snön ligger djup. Familjer som flytt från brutala krig tvingas att kämpa för sin överlevnad. 

Därför samlar nu vi på Aftonbladet Svenska Hjältar in pengar till förmån för hjälporganisationen Sverige för UNHCR: För att kunna hjälpa människor på flykt.

När du tänker på en hjälte kanske du tänker på människor som Raoul Wallenberg. Han hjälpte tusentals judar att fly under andra världskriget. Men vet du att  det finns fler flyktingar i världen i dag än under andra världskriget?

Av världens 68,5 miljoner flyktingar är många barn. 

9 av 10 som flyr gör det inom det egna landet eller till grannlandet. Men väldigt många behöver din hjälp.  

Genom att skänka ett bidrag kan du se till att barnen får exemplevis en mössa eller par vinterskor. Dina pengar kan också göra att en hel familj slipper att gå hungrig. 

Dessa enkla gåvor från oss kan göra enorm skillnad för den som lever som på flykt nu när vintern når länder som Libanon och  Syrien.

Just nu är två tredjedelar av Syriens befolkning på flykt och 80% av Jemens befolkning är i behov av akut hjälp. Inte minst barnfamiljer i de här områdena har det oerhört svårt i vinter. Men en lite gåva från dig hjälper FN:s flyktingorgan UNHCR att hjälpa flyktingarna på plats. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

Svenska Hjältar samlar nu in pengar till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan. Du kan rädda liv och ge människor på flykt en bättre framtid. Bli månadsgivare till Sverige för UNHCR via autogiro eller genom att SMS:a HJÄLTE till 729 30 (100 kr i månaden).

FAKTA/Det räcker pengarna till

  • För 92 kronor ger du vinterkläder till tre barn.
  • För 210 kronor skänker du sex filtar.
  • För 786 kr skänker du ett vinterpaket till en hel familj med kamin, vattendunk, presenning och en filt. 

LÄS MER: Sverige för UNHCR

Publisert:

LÄS VIDARE

”Vi tror och hoppas att du vill hjälpa till att rädda liv”

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jul

UNHCR

Flyktingsituationen

Svenska hjältar

Raoul Wallenberg

Syrien

Libanon