Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Peder, 43, vill uppfylla utsatta barns drömmar

Nu letar han barn som vill åka i landets häftigaste sportbilar

avHelena Mastberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Lindahl/AFTONBLADET
Peder Karlsson samlar förare med bilar som Porsche, Lamborghini och Maserati.

Den 1 september i år samlar Peder Karlsson, 43, ett hundratal förare med landets häftigaste sportbilar. Tillsammans ska de ge utsatta barn en dag de sällan glömmer.

– Det här är till för barn som har haft otur i livet, säger han.

Och nu söker han barn som vill få chansen att uppfylla sin dröm.

Sedan 2010 har eldsjälen Peder Karlsson drivit Racing Rascals, och arrangerat dagar för att skänka glädje och hopp till utsatta barn. Nu letar han barn som vill vara med på årets event, och åka i bilar som Porsche, Lamborghini och Maserati på GTR motorpark i Eskilstuna den 1 september.

– Det här är till för de som har haft otur i livet. De här barnen förtjänar är en dag där de får tänka på något annat än prognoser, sjukhusvistelser och sprutor, säger Peder Karlsson som driver Racing Rascals.

För att få sina racingdrömmar uppfyllda behöver barnen bli nominerade.

– Det är mycket för att fånga upp fler barn än dem som är väldigt fysiskt sjuka. För det finns väldigt många barn som har andra problem som är lika jävliga. Det kan vara att man har psykisk ohälsa i familjen, man kan ha varit med om en olycka, man kan ha förlorat närstående eller någon förälder, säger Peder Karlsson.

Drog in en miljon kronor

Ba(r)ndagen har blivit till en succé tack vare alla privatpersoner med häftiga bilar som ställer upp och gör detta gratis. Varje år hålls också en galamiddag med auktion på kvällen, och pengarna som dras in går till välgörenhet. Förra året blev det en hel miljon kronor, som gick till Cancerrehabfonden.

– Man ser barnens och föräldrarnas leenden och det är helt underbart. Alla i familjen förtjänar en sån här dag lika mycket, säger han, säger Peder Karlsson.

Efterlysning: Så nominerar du ett barn till årets dag

Vet du något barn som skulle glädjas av att vara med på årets Barndag?
Skicka in din nominering senast den 17 augusti.

Har du något barn mellan 5 och 16 år i din närhet som verkligen älskar bilar och som behöver en riktigt rolig och positiv upplevelse?

Skriv några rader till nominering@racingrascals.se och berätta varför just det här barnet skulle bli glad av att vara med på Barndagen. Uppge din kontaktinformation, kontaktinformation till personen du nominerar samt hur du känner personen i fråga.

Racing Rascals läser alla ansökningar. Antalet platser är begränsat till ca 40 familjer.

Blir det ni som får komma så är hela familjen välkomna, både syskon, mammor och pappor! Allt under dagen är självklart helt kostnadsfritt. Alla deltagare behöver själva kunna ta sig till och från GTR Motorpark i Eskilstuna för egen maskin den 1/9.

Eventet kommer att bevakas av media, så vill ni av olika anledningar till exempel inte vara med på bild i tidningen, så avråder vi från att skicka in nominering. Genom att komma till eventet, godkänner ni att det tas bilder och görs filmer som ni eventuellt kommer med på.

Mer info om eventet hittar du på Racing Rascals Facebooksida.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM