PRESENTERAS AV

Hjälp oss hitta Svenska Hjältar

SVENSKA HJÄLTAR

Vinnarna prisas i stor tv-gala med Mark Levengood

1 av 2 | Foto: nominera din hjälte! Mark Levengood leder den stjärnspäckade tv-galan den 16 december då åtta Svenska Hjältar ska koras. Nominera själv vem du tycker att det ska bli. Den närmaste månaden kommer Aftonbladet att presentera några av alla de hjältedåd som inträffat i vårt land.

Vem är din hjälte? Kvinnan som räddade pojken från att drunkna, mannen som donerade njuren eller kanske grannen som viger sitt liv åt att hjälpa andra?

Alla känner vi till någon hjälte. Nu ska de uppmärksammas och hyllas.

Vi journalister kritiseras ofta, med rätta, för att fokusera på elände. Det ligger i sakens natur; journalistens roll är att granska makten, lyfta fram orättvisor i ljuset och rapportera om olyckor och katastrofer.

Men vår uppgift är också att skildra det som är livsbejakande och positivt.

Därför drar Aftonbladet i dag i gång Svenska Hjältar. I en månad ska vi berätta om fantastiska människor som gjort stordåd i det tysta.

De som vågar stoppa en misshandel och inte titta åt ett annat håll, eller kämpar för vår miljö, eller hjälper medmänniskor som har det svårt.

Kort sagt: människor som, ibland med risk för det egna livet, gör något osjälviskt. De kan inspirera alla oss andra.

Nu uppmanar vi dig att nominera din hjälte.

Den 16 december kommer åtta personer, alla nominerade av våra läsare, att hyllas för sina hjältedåd på en tv-sänd, magisk galakväll på Cirkus i Stockholm.

Häng med från början. Nu kör vi.