Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Här sprider eleverna kärlek – på alla hjärtans dag

Fyra elever på Nyhemsskolan i Finspång bjöd på en riktig överraskning på alla hjärtans dags morgon. När elever och personal kom till skolan var den överröst med kärleksfulla budskap.
– Det är helt underbart, säger läraren Åsa Lavrot Hedlund.

Fyra åttondeklassare på Nyhemsskolan i Finspång bjöd på en riktig överraskning på alla hjärtans dag. När elever och personal kom till skolan på onsdagsmorgonen var allas platser och skåp dekorerade med lappar med kärleksfulla budskap.

Individuella kärleksbudskap

Och det var inte bara eleverna som fått individuella kärleksbudskap, alla lärare, rektor, städare och vaktmästare hade också fått sig en liten kärleksdos.

– De har inte glömt någon, de har verkligen satt upp lappar överallt, berättar läraren Åsa Lavrot Hedlund.

”Du är som Google, du är allt jag söker” och ”Jag blir glad när jag ser dig” var några av de hälsningar som stod på lapparna.

– Det är helt underbart. När de tar sina egna initiativ så här så blir det så himla tydligt hur goa de är och hur väl de vill sin omgivning, man blir så glad, säger Åsa Lavrot Hedlund.

En fantastisk överraskning

Skolan har anordnat flera olika aktiviteter inför alla hjärtans dag men det här initiativet kom som en trevlig överraskning. Meddelandena har blivit enormt uppskattade på skolan och de flesta har låtit sina lappar sitta kvar på skåpen.

– Det här blev pricken över i, att de öppnade dagen med den här överraskningen. Så att när man kliver in på skolan så är det redan någon som har strösslat skolan med kärlek, då kunde dagen bara bli fantastisk.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sex hjältar som prisas på den tv-sända Svenska Hjältar-galan på TV4 i december.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.