Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Schibsted-bolag skänker 200 000 kronor till kvinnojourer

Pernilla Nissler, vd på Blocket.
Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Aftonbladet, Blocket, Lendo AB och Schibsted skänker vardera 50 000 kronor till kvinnojourernas viktiga arbete.

Nu hoppas de att andra företag vill haka på.

– Det känns fantastiskt fint att vi tillsammans kan göra skillnad och det skapar en stolthet inom företaget, säger Pernilla Nissler som är vd på Blocket.

Det handlar om våldet mot kvinnor. En fråga som blivit mycket uppmärksammad i Sverige efter att fem kvinnor mördades på tre veckor.

– Det är förskräckligt att det kan vara så här i Sverige år 2021. Att vi inte har kommit längre, säger Pernilla Nissler.

Blocket har som målsättning att bland annat bidra till en hållbar värld med bättre möjligheter för alla. Att man nu skänker pengar ses som ett led i det arbetet.

– Vi tycker att den här frågan passar in väldigt bra där. Vi kan bidra och därför gör vi det. Och som företag är vi en del av samhället och det här är vårt sätt att ta ansvar.

Utmanar andra

Pernilla Nissler understryker att donationer till kvinnojourer är viktiga men inte lösningen på problemet. Det krävs insatser; modiga beslut och långsiktigt arbete. Men det kommer ta lång tid innan frågan är löst och under tiden måste kvinnor få stöd.

Därför skänker man nu totalt 200 000 kronor från Aftonbladet, Blocket, Lendo AB och Schibsted. Men inte nog med det, de utmanar också andra bolag att följa deras exempel och vara med och hjälpa kvinnojourerna rädda liv genom att skänka pengar.

– Vi hoppas att många andra vill vara med och bidra. Det är fantastiskt att så många privatpersoner vill vara med och hjälpa till. Nu är det också företagens tur och när företag öppnar sina plånböcker kan betydande belopp komma in.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sex hjältar som prisas på den tv-sända Svenska Hjältar-galan i december.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.