Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Svenska Hjältar-galan 2018 sänds den 17 december

”Blev alldeles varm i hjärtat”

Av: 

Helena Mastberg

SVENSKA HJÄLTAR

Peter Settman och Amie Bramme Sey tar nu över som programledare för Svenska Hjältar-galan efter Mark Levengood, som lett evenemanget i elva år.
– Det är två otroligt varma personer som kommer att omfamna alla hjältehistorier på ett fantastiskt sätt, säger Lena K Samuelsson, Aftonbladets chefredaktör.

Svenska Hjältar-galan är tv-programmet som varje år i december sprider värme och medmänsklighet till en miljonpublik. Galan på Cirkus i Stockholm sänds i TV3 och på aftonbladet.se den 17 december kl 20:00.

– Jag blir alldeles varm i hjärtat av att få förmånen att vara med och leda den här galan som varje år sprider så mycket ljus, hopp och värme i vintermörkret. Det är en ära att ta över stafettpinnen efter Mark Levengood, som på många sätt personifierat galan ända från starten, säger Peter Settman.

Peter Settman är en av Sveriges mest uppskattade programledare och har bland annat lett Melodifestivalen och Idrottsgalan och tv-succéer som Så ska det låta och Dansbandskampen. Amie Bramme Sey är bland annat programledare i Aftonbladet TV men också hyllad finalist i På spåret.

Svenska Hjältar-galan 2018
Peter Settman och Amie Bramme Sey tar nu över som programledare för Svenska Hjältar. Den stjärnspäckade galan sänds den 17 december 2018.

– Det är fantastiska historier som kommer fram i Svenska Hjältar. Det ska bli otroligt roligt att få berätta om dem på galan, säger Amie Bramme Sey.

Svenska Hjältar hyllar under hela året människor som gjort avgörande insatser i vardagen genom journalistik i Aftonbladet, på Svenska Hjältar-sajten samt i Radio Rix FM och Viafree.

– Det är otroligt roligt att se hur Svenska Hjältar växer. Vår hjältejournalistik har aldrig förr mött så stort engagemang som nu. Folk älskar att läsa om människor som gör skillnad för andra. Det behövs i en värld som annars ofta bara målas i svart, säger Lena K Samuelsson.

ÖB Micael Bydén, Sarah Dawn Finer, Pär Johansson, Lill Lindfors, Quincy Jones III, Thomas Fogdö, Peter Settman, William Spetz och Margaux Dietz – alla är de med i Svenska Hjältars jury. Anders Bagge och Peter ”Foppa” Forsberg saknas i bild.

På galan presenteras de som utsetts till Svenska Hjältar av den namnkunniga juryn, som de senaste åren letts av idrottslegendaren Peter Forsberg. Juryn har i år fått nya medlemmar i Micael Bydén, överbefälhavare, Margaux Dietz, influencer, Sarah Dawn Finer, artist och Quincy Jones III, musikproducent.

Hjältarna nomineras i sju kategorier. Årets Ungdomshjälte och Årets Sporthjälte är nya för i år och Årets Vårdhjälte, som senast utsågs 2015, gör comeback. Övriga kategorier är Årets Livräddare, Årets Skyddsängel, Årets Djurhjälte samt Årets Livsgärning.

Svenska Hjältar-galan 2018

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Margaux Dietz: Det är en dröm som blir sann

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska hjältar

Peter Settman

Amie Bramme Sey

Svenska hjältar

Micael Bydén

TV3