"Jag vill att alla ska förstå hur härligt det är att ha djur"

SVENSKA HJÄLTAR

Nu ska Aftonbladet och Agria lyfta djurhjältar

1 av 2

Nu inleder Aftonbladet ett nytt samarbete med försäkringsbolaget Agria för att tillsammans lyfta härliga historier om djur som gjort hjältedåd över hela landet.

– Djuren gör så otroligt många fina insatser som vi inte tänker på, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur på Agria.

Varför vill Agria lyfta djurhjältar?

– Jag har haft förmånen att växa upp med djur, och jag vet att djur har en väldigt positiv inverkan på människors välbefinnande. Titta till exempel på läshundarna som hjälper barn med koncentrationssvårigheter att sitta still. Om barnen får en sådan hund i knäet kan de sitta still och läsa efter bara några minuter. Det finns oroligt många ställen där vi vet att djuren gör stort intryck!

Vad ska bli roligast med samarbetet med Aftonbladet?

– Att få ta del av alla härliga historier där djuren har gjort någon bra insats. Jag vill att det ska vara enkelt att äga djur, och att alla ska förstå hur härligt det är att ha djur.

Vad är en bra djurhjälte för dig?

– För mig behöver inte hjältedjuret var en jättestor polishund som jagar bovar, det kan lika gärna vara en hund som hjälper barn att lära sig läsa. Djuren gör så otroligt många fina insatser som man inte tänker på.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Hundar