Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Clas Ohlson slopar engångsplasten

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I år påbörjar butikskedjan Clas Ohlson sin utfasning av engångsartiklar av plast. Beslutet är av hänsyn till miljön och en del av kedjans ”hållbarhetsagenda”.

Detaljhandelsföretaget Clas Ohlson säger nej till engångsplast. Under 2019 fasar kedjan ut både försäljning och användning av engångsbestick av plast. Från och med år 2020 ska det i stället finnas alternativa engångsartiklar gjorda av biobaserade material, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Kedjan skriver att beslutet är en del av deras ”långsiktiga hållbarhetsagenda”.

– Vi vet att stora mängder hamnar i soporna för förbränning och en del hamnar ute i naturen och skräpar ned. Så därför är 2019 det sista året vi säljer engångsartiklar för mat i plast, säger Ellinor Wickström, Manager Product Compliance & Sustainability, på Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Kan fasas ut i hela EU

Tidigare har Clas Ohlson ersatt sugrör, tallrikar och muggar med produkter av papper. Årets utfasning av engångsplast ska även gälla i personalrummen och på kontoren.

I slutet av 2018 kom EU:s medlemsländer överens om ett förbud mot dessa typer av engångsartiklar av plast. Om parlamentet och medlemsländerna klubbar igenom plastavtalet börjar det gälla från år 2021.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.