Svenska hjältar

Tittarrekord för Svenska Hjältar: ”Helt fantastiskt”

Över en miljon i tittade under galakvällen

Av: 

Angelica Öhagen

SVENSKA HJÄLTAR

Svenska Hjältar-galan som sändes på Aftonbladet och TV3 i onsdags har slagit flera rekord.
Totalt var tittandet långt över miljonen.
– Vi är otroligt glada, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

I måndags kväll sändes den stjärnspäckade Svenska hjältar-galan där människor som gjort insatser över det vanliga hyllades på scen. Bland tittarna blev vinterns varmaste gala om mod, civilkurage och ideellt engagemang en succé. Sammanlagt var tittandet under kvällen långt över miljonen.

– Svenska hjältar är ett tillfälle att verkligen sätta fokus på civilkurage och medmänsklighet. Varje år möter och hyllar vi enskilda individer som uträttat stordåd mitt i pågående kriser. Svenska hjältar är ett hjärteprojekt för oss och vi är otroligt glada över det fantastiska engagemang vi ser i läsar- och tittarsiffror, säger Lena K. Samuelsson, publisher för Aftonbladet.

En av anledningarna till tittarsuccén att man sedan förra året kunnat se Svenska Hjältar på fler plattformar än någonsin. NENT Group som visat galan på TV3, Viaplay och Viafree hade rekordsiffror under måndagskvällen. Som mest såg 552 000 tittare sändningen på TV3 samtidigt, och snittet var 433 000 tittare.

– Vi är stolta över att få vara en del av den här viktiga galan och budskapet som den sänder ut. Det är fantastiskt kul att Svenska hjältar-galan engagerar och omfamnas så stort även av våra tittare, säger Filippa Wallestam på NENT Group.

Tittarrekord för Svenska hjältar-galan 2019

”Ger inspiration och hopp”

Trots mycket mörker i världen, och i nyheterna, har Svenska Hjältar slagit rekord under året med 24 miljoner visningar på hjälteklippen och 45 miljoner startade strömmar. Redaktionen har också fått in rekordmånga hjältenomineringar – över 5 000 stycken.

– Det är fantastiskt. Vi tror verkligen att människor behöver mer hopp just nu och det vill vi vara med och sprida med våra hjältar. Därför har vi bland annat varit ute på en skolturné under året där vi mött landets lärare och elever, och samlat ideella krafter i panelsamtal i Almedalen, säger Helena Mastberg som är chef för Aftonbladet Svenska Hjältar.

Budskapet om att alla kan bli en hjälte har också spridits genom Sveriges största morgonshow i radio, RIX MorronZoo, där de nominerade hjältarna har medverkat och berättat om sina insatser.

Svenska Hjältar-galan går att se i efterhand på både Aftonbladet , Viaplay och Viafree.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Margaux: Därför var jag nära att börja gråta

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska hjältar

Svenska hjältar

Lena K Samuelsson

Aftonbladet

TV3

Viafree

Viaplay