PRESENTERAS AV

Camilla blev hjälte efter drunkningstillbud

Foto: Privat
Camilla Eriksson blev hjälte efter drunkningstillbud

avJonna Claesson

SVENSKA HJÄLTAR

I söndags inträffade ett drunkningstillbud i Kalmar simhall. En fyraårig flicka hamnade under vattnet och drogs upp på land. Nu hyllas 41-åriga Camillas som hjälte, vilket Barometern var först med att berätta.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

Det var i söndags eftermiddag som en fyraårig flicka hamnade under vattnet i äventyrsdelen på Kalmar simhall. Den lilla flickan drogs snabbt upp på land men var livlös och lila i ansiktet. Som tur var kom Camilla Eriksson till undsättning.

– Jag var där med mina barn. Helt plötsligt såg jag en flicka som låg livlös på land, helt lila i ansiktet. Jag såg direkt att de vuxna som var vid henne inte visste vad de gjorde och kände att jag var tvungen att rycka in så jag sprang dit.

Camilla har gått flera utbildningar i HLR och visste att hon var tvungen att agera snabbt.

– Det handlar om sekunder. Jag sprang fram och gjorde heimlich på henne, men hon fick inte upp någonting och var fortfarande lila i ansiktet. Då dunkade jag henne mellan skulderbladen fem sex gånger tills vatten och vitt skum kom ut. Efter det började hon andas för egen maskin, berättar Camilla Eriksson.

Camilla berättar att hennes insats fick stor respons inne i simhallen och nu hyllas hon som hjälte.

– Det känns så bra att hon överlevde. Jag har haft kontakt med flickans familj. Vi har sms:at lite. Flickan var på sjukhus i ett dygn men mår bra nu. På lördag ska vi träffas. Det ska bli jätteroligt att få träffa henne igen.

Susanne Gryfelt, enhetschef på Äventyrsbadet, tror att Camilla Erikssons snabba insats var avgörande för att incidenten i badhuset slutade lyckligt.

– En stor eloge till henne och vi är så tacksamma. Det här är bara jätte-toppen. Någonting händer, någon agerar och det fick ett lyckligt slut, säger hon till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM