PRESENTERAS AV

Årets Livräddare fick hedersplatsen

SVENSKA HJÄLTAR

Livräddarhjälten Nicklas Jansson fick stående ovationer på Cirkus – och sällskap vid bordet av prinsessan Sofia.

Vem som hade hedersplats? Det rådde det delade meningar om.

– Hon sa att det var en ära att få sitta bredvid mig och jag tyckte att det var en ära att få sitta bredvid henne, säger hjälten.

Publiken slutade inte applådera när Årets Livräddare Nicklas Jansson tog emot sitt pris på scenen. Men han fick än mer majestätiska hyllningar.

Foto: Efter att ha tagit emot sitt pris fick Årets Livräddare nästa överraskning – han skulle sitta till bords med prinsessan Sofia.

När han satte sig ner igen lutade sig bordsgrannen till höger – prinsessan Sofia – fram emot honom och gav honom en kram.

– Det var fantastiskt. Det var trevligt att träffa henne, säger Nicklas.

Pratade om alla hjältar

– Hon sa att det var en ära att få sitta bredvid mig och jag tyckte att det var en ära att få sitta bredvid henne, säger Nicklas.

Prinsessan ska ha varit imponerad av hans insats. Under middagen talade de om alla hjältedåd som prisades under galan.

– Vi pratade om Anita (D'Orazio, hjälte för Årets Livsgärning) och allt hon har gjort. Och om den här fantastiska galan i sin helhet, om oss hjältar och vad det innebär. Och om att vi hoppas att folk tar efter och inspireras, säger Nicklas.

Nicklas behöll kylan när han räddade 62-årige Bengt ur den brinnande lastbilen, med risk för sitt eget liv. Och han var helt lugn även inför Svenska Hjältar-galan.

”Blev lite rörd”

Under minglet var det kändisarna som sökte upp honom.

– Det är kul med kändisar, men de är ju människor de också. De är trevliga allihopa, sa han då.

Men enligt säkra källor blev det lite pirrigt. Efter middagen skvallrar Nicklas flickvän Lotta Tollén, hans bordsdam till vänster:

– När han såg att prinsessan Sofia kom in och satte sig bredvid honom så blev han lite rörd, det blev han.

ARTIKELN HANDLAR OM