PRESENTERAS AV

Sanna våldtogs av sin far: Sara är min hjälte

SVENSKA HJÄLTAR

Sannas pappa våldtog och misshandlade henne i åratal.

När hon gick till polisen hängde han sig. Sanna hade krossat familjens heder, släkten krävde hämnd.

– Utan Sara Mohammad hade jag inte klarat mig, säger hon.

Foto: fick hjälp av sara mohammad Sanna misshandlades svårt av sina släktingar. I dag har hon börjat byga upp sitt liv igen. ”Om det inte vore för Sara Mohammad skulle jag inte vara så här stark”, säger hon.

Övergreppen pågick under hela hennes uppväxt. Flera gånger gjorde skolan anmälningar när Sanna dykt upp med blåmärken i ansiktet. Men hon vågade inte berätta.

Fram tills för några år sedan.

– Jag var ute och gick med min lillasyster när hon sa att hon var rädd för pappa, att det kändes som att hon levde i ett fängelse. Då var min syster nästan lika gammal som jag var när pappa började våldta mig. Jag kände att om jag inte gör något nu så börjar han på henne också. Så jag ringde socialen, säger Sanna.

Pappan hängde sig

Pappan åtalades. Med tre dagar kvar till rättegången började Sanna känna lättnad – äntligen var helvetet på väg att ta slut. Då hängde sig pappan.

– I ett brev skrev han att jag skulle brinna i helvetet. Allt blev en dimma. Kaos. Jag kände såna skuldkänslor.

– Släkten tyckte att jag hade mördat honom. Att jag hade skämt ut dem när jag anmälde pappa. Sedan dess har de varit efter mig.

Hotades till döden

Sanna dödshotades och misshandlades svårt flera gånger.

– Jag flyttades runt. En gång tvingades jag sova i häktet. Sista gången de fick tag på mig hamnade jag på sjukhuset knivskuren med glasbitar i underlivet.

Då, när Sanna mådde som sämst, kom hon i kontakt med Sara Mohammad.

– Jag levde isolerad i en värld med poliser. Sara öppnade upp sitt hem för mig, säger Sanna.

”Gav mig hopp”

– Förutom att hjälpa mig med rent praktiska saker så blev hon min vän, vilket var otroligt viktigt. Hon gav mig hopp och inspirerade mig med sin styrka så att jag inte blev bitter och gav upp.

I dag har Sanna börjat bygga upp sitt liv igen. Hon har fått kontakt med sina småsyskon och pluggar in studierna hon inte orkade med för att kunna bli polis.

– Om det inte varit för Sara hade jag inte varit så här stark i dag. Hon är en hjälte, säger Sanna.

Sanna heter egentligen något annat.