Årets Livräddare

Polishunden GW räddade liv – hyllas: ”Så stolta”

Av: 

Eneida Berisha

SVENSKA HJÄLTAR

Förra veckan gjorde polishundarna GW och Akta verkligen det där lilla extra på jobbet. På bara en vecka räddade de två liv – nu hyllas de av sina tvåbenta kollegor.

”Hundar är otroliga! Vi är så stolta över att få jobba med dessa fantastiska djur!” skriver polisen Sjuhärad på Facebook.

GW och Akta, två fantastiska hundar, två räddade liv på en vecka!” inleds polisen Sjuhärads hyllningsinlägg till de modiga hundarna GW och Akta som arbetat i polisens tjänst.

Förra veckan räddade GW en person från självmord och hunden Akta hittade en försvunnen man som kommit bort från sitt äldreboende.

Patrullen hade fått larm om en person som ville ta livet av sig. Personen hade lämnat sitt hem och försvunnit spårlöst ute i mörkret, påverkad av alkohol och tabletter.

”Vi är så stolta”

GW och hans hundförare Daniel beger sig ut för att försöka hitta personen.

Daniel släpper honom och han försvinner ut i mörkret. Efter några sekunder hör Daniel det vackraste av ljud, nämligen GW som skäller och markerar att han hittat någon!” skriver polisen.

Tack vare GW:s uppmärksamma nos kunde de hitta personen snabbt, som påträffades medvetslös. Teamets snabba insats räddade personens liv.

I samma veva var hunden Akta ute tillsammans med sin hundförare Christoffer och letade efter en äldre man som försvunnit från sitt hem. Akta hittar mannen vid liv men han är svpr att få kontakt med. Väl i ambulansen visar det sig att hans temperatur var nere på 30 grader.

Polisen i Sjuhärad skickar nu hyllningar till sina fyrbenta kollegor.

Hundar är otroliga! Vi är så stolta över att få jobba med dessa fantastiska djur! Så mycket kärlek, förtroende och arbetslust! Tack för att ni finns!

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Ace, Ben och Cross är årets polishundar

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Årets Livräddare

Hundar

Polismyndigheten

Svenska hjältar

Sjuhärad