PRESENTERAS AV

Sebbe startade Mitt andra hem för att hjälpa unga gå rätt väg

SVENSKA HJÄLTAR

Jag vill nominera Sebastian Söderqvist för att han engagerar sig i Nora stads ungdomar.

Dels har han startat en ideell förening som heter Mitt Andra Hem, som även är en fritidsgård för ungdomar mellan 16–25 år. Sebbe har även dragit ihop Norarocken här i Nora för ungdomar som spelar och skriver egen musik. Detta gjorde han utan ett öre i föreningen, då han gick runt och raggade sponsorer så att det gick att genomföra.

Ungdomarna dras gärna till denna varma och tillitsfulla människa som får ungdomarna att känna att de blir sedda och tagna på allvar. Han har även hjälpt iväg några vilsna grabbar på behandling, då dom kommit till honom och sökt hjälp själva.

I dag finns en styrelse till Föreningen/fritidsgården Mitt andra hem, men den är helt ideell och kommunen tar hjälp av Sebastian om det gäller någon ungdom. Han har åkt land och rike runt för att hälsa på unga killar utan att ta en krona i betalt.

Han betalar tillbaka och använder de dåliga val som han gjorde som ung till att hjälpa så att andra ungdomar slipper vandra på fel väg i livet.

Även föräldrar tar kontakt med Sebbe, då han oftast fungerar som en länk till socialen eller någon annan myndighet och han finns alltid med och stöttar.

Malin Wikström