”Skål för våra fantastiska hjältar!”

Av: Linda Hjertén, Ebba von Essen

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Siepen reseledare när Svenska hjältarna intog Stockholm

Det gäller att inte ligga på latsidan när man är hjälte.

I ottan startade sju svenska hjältar sin resa mot kvällens hyllningar på Cirkus i Stockholm.

Följ deras hyllningsdag på aftonbladet.se!

17.52 Efter live tv-sändning på aftonbladet.se blev det hälsningar och ryggdunk från sångaren och låtskrivaren Thomas Ledin.

17.25 Hjältarna har anlänt och fotograferas på röda mattan.

17.13 Juryn har anlänt.

17.10 Kändisar som Hanna Graaf, Mi Ridell, Nicklas Wahlgren, Martin Timell, Ebba Hultkvist och Josefin Sudnström anländer till galan.

17.00 Gästerna börjar anlända till Cirkus. Röda mattan är utrullad och vitklädda servitörer står redo med brickor med champagne. Stämningen är förväntansfull och alla väntar på hjältarna som kommer i limousine om en dryg kvart.

16.20 Carl-Axel, 86, har varit med om mycket i sitt liv. Vid gårdagens middag med hjältarna berättade han om en mycket känd och en mycket ökänd människa som han träffat. 1938 var han utbytesstudent i Tyskland och såg Hitler passera på avstånd. 1958 bodde han i Nashville, USA, och såg en då fortfarande ganska okänd Elvis uppträda på en bar.

15.55 Hjälte-kvinnorna är på sina rum och vilar. Hjälte-männen får enligt ett löpande schema gå in till sminket för en mindre uppfräschning.

15.13 Hjältinnan Therese blir stylad och sminkad av en professionell stylist. Alla ska vara ordnat till perfektion inför den pampiga middagen på Cirkus.

– Det är jättekul att bli stylad. Jag har även fått en klänning designad och uppsydd, säger Therese.

14.42 Hjälten Tobias Andersson passar på att lite så här i sista sekund klippa av sig håret. Han sitter på en salong i Stockholm och får en ny frisyr.

– Det har ju varit så stressigt sedan jag fick veta att jag blev hjälte så jag har inte hunnit med att klippa mig. Jag jobbar sex dagar i veckan, säger Tobias.

14.40 Carl-Axel Ekman var på morgonen med på nyhetsmorgon i TV 4 där han berättade om Garissa och om Svenska hjältar.

– Det gick bra. Jag fick sagt det jag ville. Jag sa även till Tilde de Paula att hon var söt, säger Carl-Axel.

14.00 Genomgång av kvällens programupplägg. Först vila, sedan sminkning för att vid 17 dra iväg mot Cirkus.

13.00 Hjältarna samlas för lunch på Nordic light hotell. En stor buffé med flera varmrätter och en stor efterrättsbuffé dukas upp. Hjältarna dricker kaffe på maten och passar på att ta det lugnt. Snart drar de vidare till en sminkös som ska göra dem galafina.

– Det var väldigt god mat. Annorlunda. Nu ska jag upp på rummet och vila. Vid fyra ska jag sminkas, säger Christoffer Lindhe.

12.00 Återfärd i taxi till hotellet och en väntande lunchbuffé.

10.00 Festbussen når Sturebadet Haga. En härlig slapparstund väntar. Våra hjältar möts av personal som delar ut mjuka morgonrockar och sköna tofflor. Sedna är det dags för en genomkörare på massagebritsar. Mellan varven serveras stärknade fruktsmoothies. Therese Eriksson, 21, förebild, är först hos massören och njuter i fulla drag. Tobias Andersson, 21, medborgare, Adam Ivarsson, 13, barnhjälte och Anders Norrman, 17, skyddsängel, har snabbt fått på sig badbyxorna och dyker i det 28-gradiga poolvattnet.

– Suveränt, utopar de.

– Görskönt! Precis vad man behöver en sådan här galen dag, säger Tobias Andersson.

I relaxen njuter åklagare Barbro Jönsson, 53, eldsjäl, av sin smoothie och funderar på om hon också ska ta språnget ner i det blå vattnet.

Os-stjärnan Christoffer Lindhe, 19, kämpe, siktade förstås också mot den inbjudande vattenspegeln, tävlingssimmare som han är.

09.15 Hjältebussen når Cirkus på Skansen.

Peter Siepen ropar:

– Japp! Nu ska ni få känna på vibbaran inför kvällen! Här har vi galapalatset.

08.15 En dubbeldäckare rullar in framför hotellet. Reseledare på plats: Peter Siepen. Redan efter några minuter skramlar han med buffékorgen och plockar fram champagneglasen.

– Skål för våra fantastiska svenska hjältar, ropar han.

Från bakre delen av bussen klämmer Fiesta Mexico i med en uppfriskande bussunderhållning.

07.00 Gemensam hotellfrukost.

Publicerad:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.