Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Nelson Mandela är min hjälte

SVENSKA HJÄLTAR

BJÖRN ULVAEUS chattade med läsarna

Björn Ulvaeus.
Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus säger: Hej allihop. Nu kan ni ställa frågor till mig.
Anitha säger: Hej Björn:Först vill jag tacka för fin musik genom åren.Vad anser du om hjältemod? Finns många som ska hyllas tex vardagshjältar,stora som små som har gjort en superinsats. Min hjälte var och är fortfarande Astrid Lindgren"en superkvinna" Mvh/Anitha
Björn Ulvaeus säger: Jag anser att det är en bristvara. Och det är just därför jag sitter i den här juryn, för att uppmuntra människor som gör hjältedåd i det tysta.
Rebecca säger: Hej Björn! Vill bara innan jag ställer min fråga tacka för alla ABBA låtar ni skapat genom tiderna som skänt otrolig glädje. Nu till min fråga: Vem är din hjälte?
Björn Ulvaeus säger: Det närmaste jag kan komma är Nelson Mandela. Att kunna komma ut från en så lång fängelsevistelse och ändå vara ödmjuk och inte bitter och ändå sätta igång ett konstruktivt arbete med att hjälpa sitt eget hemland och att vara en förebild för hela världen är ett hjältemod.
Jörgen säger: Hej Björn, tror du att ABBA någon gång kommer att göra en spelning ihop?
Björn Ulvaeus säger: Nej. Jag vet inte vad som händer om tio år, men jag tror absolut inte det.
Nikke säger: Har du helt slutat att skriva popmusik?
Björn Ulvaeus säger: Ja, det kan man väl säga. Jag har inte skrivit en poplåt på många många år, men rätt vad det är så får man lusten igen. Så det är inte uteslutet.
miamamma säger: du verkar ha blivit en engagerad kille - jurymedlem, humanist... vad mer? vad är det som driver och motiverar dig, min gamle abba-idol? :-D
Björn Ulvaeus säger: Ha ha, en bra fråga. För mig är det naturligt att man är engagerad i samhällsfrågor. Jag läser mycket till exempel. Engagemanget gör att man ibland vill lägga sig i debatter som jag har gjort.
miamamma säger: Då undrar jag förstås...Senast lästa bok att rekommendera oss på chatten? ...en som är humanist men ändå tror på ett liv efter detta! :-D
Björn Ulvaeus säger: Som humanist så tycker jag att du ska läsa Brev till en kristen nation av Sam Harris. Själv läser jag just nu en Woodhouse-antologi.
Tomas säger: Hej! Björn! Jag är musiklärare i Lerum. Först vill jag tacka för alla fina ABBA-låtar. Vi sjunger och spelar dem dagligen med våra elever! Ungarna älskar dem! Nu en personlig fråga. Läste att Du börjat paddla! Hur går det? Vad har Du för kajak? (inte bara musiklärare utan även kajakfreak)
Björn Ulvaeus säger: Jag ser kajaken här från mitt fönster! Jag vet inte vad den heter, det är en amatörkajak för folk som vill motionera. Jag tycker det är jättekul.
Helena säger: Trodde du på 60-talet att du skulle bli så stor och framgångsrik artist som du blivit? Enligt mig så är ABBA det största som hänt i musikvärden (stor fan) Kram Helena U
Björn Ulvaeus säger: Tack Helena! Naturligtvis hade jag ingen aning. När jag började så trodde jag att jag var tvungen att gå tillbaka till universitetet och bli civilingenjör så småningom.
Django säger: Hej, är ett stort fan av Chess och Kristina. Kommer det att bli några fler musikaler?
Björn Ulvaeus säger: Absolut. Vi skulle hemskt gärna vilja skriva en till, Benny och jag. Jag går ständigt och letar efter uppslag men har ännu så länge inte hittat något.
Helena säger: Vad lyssnar du på för musik privat?
Björn Ulvaeus säger: För det mesta när jag kör bil. Och då både på klassisk musik och på hitlistorna.
Sumpen säger: hej! Saknar du tiden med ABBA?
Björn Ulvaeus säger: Faktum är att jag inte gör det. Det var en lycklig epok i mitt liv men jag saknar den inte alls.
ITG säger: Vad tycker du om IDOL(på tv 4), och deras sätt att ta fram en artist på? Är der "rätt" enligt dig?
Björn Ulvaeus säger: Jag tittar inte på programmet. Jag tycker att auditionförfarandet att få fram en ny talang är sämre än en organisk framvuxen grupp typ Beatles.
Moderator säger: Då tar vi den sista frågan till Björn Ulvaeus. Tack Björn och alla som chattat!
Cissi säger: vilket projekt som du gjort är du mest stolt över?
Björn Ulvaeus säger: Oj, vad svårt att säga. Det största projektet som jag har gett mig in på var Kristina från Duvemåla. Det spände över fem år. På sätt och vis kan man säga att jag är mest stolt över det. Att jag klarade det.
Björn Ulvaeus säger: Tack för att ni ville chatta med mig. Ha det bra!

Publisert:

Aftonbladet

/

Svenska hjältar

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!