PRESENTERAS AV

”Media är dåliga på att skriva om allt positivt”

SVENSKA HJÄLTAR

Svenska Hjältars projektledare Magnus Ringman chattade

Magnus Ringman säger: Hej, kom igen med alla frågor om höstens mest spännande projekt, Svenska Hjältar!
Magnus Ringman säger: Hej, kom igen med alla frågor om höstens mest spännande projekt, Svenska Hjältar!
Jonas säger: Hur länge har du arbetat me ddin uppgift?
Magnus Ringman säger: Vår redaktion började jobba före sommaren, men just nu är vi inne i den mest intensiva fasen av projektet. Och nu gäller det att få in så många nomineringar som möjligt.
Flex säger: Hur fick du din idè till ditt projekt? Mvh Flex
Magnus Ringman säger: Det är inte min idé och inte heller mitt personliga projekt, men media i allmänhet är alldeles för dåliga på att skriva om allt positivt och livsbejakande som händer i vårt samhälle. Med Svenska Hjältar har vi chansen att skriva om vanliga människor runt om i vårt land som gör bra och viktiga saker.
Vip säger: Är alla i tidningen såna som får gå på gala?
Magnus Ringman säger: Nej, i tidningen och på webben lyfter vi fram olika exempel på personer som har gjort en viktig insaats för någon annan. De är visserligen därmed nominerade till Svenska Hjältar, men vår jury kommer att ta ställning till alla nomineringar som kommer in till projektet. Även personer som inte har varit i tidningen har chansen att få pris på den stora galan på Cirkus i Stockholm den 16 december. Så sätt i gång och nominera din hjälte!
Klas Kättermus säger: Vad har du för utbildning?
Magnus Ringman säger: Jag är inte utbildad hjälte i alla fall... Jag har gymnasium och har sedan jobbat som journalist på olika tidningar i många år.
gryyyynet säger: när ni skriver om folk som har gjort något bra eller fint - känner ni er själva som hjältar då?
Magnus Ringman säger: Bra fråga. Nej, jag kan nog tala för hela min redaktion, vi är inga hjältar.- Däremot har vi till skillnad från andra möjligheten att lyfta fram hjältar genom Aftonbladet - i tidningen, på webben och i vår gratistidning PunktSE.
Lena säger: tycker du att det är en bra idé med en "civikuragelag" så vi tvingar fram fler hjältar?
Magnus Ringman säger: Personligen trycker jag inte att lagstiftning är någon bra idé. Det är bättre om vi alla känner ett personligt ansvar att gripa in om det behövs. Genom att lyfta fram förebilder så kanske vi alla får oss en tankeställare nästa gång vi bevittnar något där ett ingripande krävs.
Martin säger: Hur många hjältar samt händelser kommer vi få följa i höst ? Mvh Martin
Magnus Ringman säger: Vi kör för fullt i tidningen och på webben till den 28 oktober, den sista dagen det går att nominera. Den 14 oktober sänds vårt första tv-program i TV3 (producerat av produktionsbolaget OTW). Sedan fattar juryn sitt beslut. Den 10, 11, 12, 13 december sänds tv-dokumentärer om vinanrna i TV3 och den 16 december äger den stora galan rum på Cirkus i Stockholm.
Kalle, Norrköping säger: Hur mycket tjänar Aftonbladet på dessa hjältar?
Magnus Ringman säger: Ingenting. Förhoppningsvis tycker våra läsare att vi är en hyggligare tidning. Detta är ett projekt som kostar oss pengar.
Klas Kättermus säger: Hejsan, hur mår du denna soliga dag?
Magnus Ringman säger: Helt OK.
jonny säger: vilken av hjältarna tycker du var "störst"?
Magnus Ringman säger: Ingen aning än. Nomineringstiden pågår för fullt. Det finns fortfarande chans att nominera just DIN vardagshjälte. Sedan får vi se vem som vinner.
Vip säger: Vad är grejen med det hela?
Magnus Ringman säger: Grejen är att fokusera på människor som verkligen har uträttat något, och gjort en osjälvisk handling, i en tid där så mycket fokus läggs på människor som inte har uträttat något alls.
Klas Kättermus säger: Vilken är din favorit serietidningshjälte??
Magnus Ringman säger: Sorgligt nog, lika bra att erkänna, har ingen. Mark Levengood tyckte Batman. Kanske det.
Maria54 säger: Kommer ni fortsätta att skriva om svenska hjältar??
Magnus Ringman säger: Ja, projektet Svenska Hjältar är ett stort åtagande från Aftonbladets sida. Jag jobbar normalt som nyhetschef på tidningen och lovar att ha hjältar i fokus när jag återgår till min ordinarie tjänst i januari.
Varför då? säger: Är inte det här lite trivialt, töntigt och patetiskt?
Magnus Ringman säger: Det kanske du tycker. Det tycker inte jag.
Yohanna säger: Hej! Härligt med mer POSITIVA nyheter i samhället. Vi behöver visa upp dem som är duktiga, positiva och ger en BRA Bild av människan i Sverige!! Jag arbetar själv som sjuksköterska, och det är oerhört tungt i vården emellanåt. Det positiva behöver komma fram mer!!! Bra initiativ tycker jag. /Y.
Magnus Ringman säger: Kul att du gillar projektet. Håller med dig helt och hållet.
hej du säger: vad kommer svenska hjältar handla om?
Magnus Ringman säger: Att fokusera på vanliga svenskar som har gjort något osjälviskt för en medmänniska.
Moderator säger: Tack Magnus och alla chattare! Gå in på www.svenskahjaltar.se och nominera för fullt!
Magnus Ringman säger: Tack och hej. Nominera nu! // Magnus Ringman