Efter ingripandet – nu vill hela världen hylla Mikaela

SVENSKA HJÄLTAR

Polisen Mikaela Kellner fotades när hon tog en tjuv på bar gärning iklädd endast sin bikini.

Nu har nyheten spridits över världen som en löpeld.

– Det har varit galet, säger hon.

Bilden på Mikaela Kellner i bikini när hon gripit en tjuv i Rålambshovsparken i Stockholm har spridits över världen på kort tid.

Ett dygn efter Aftonbladets artikel på torsdagen går nyheten att läsa hos utländska medier som BBC, New York Times, Daily Mail och VG. Bilden har även uppmärksammats i länder som Chile, Brasilien, Nya Zeeland, Australien och Kina.

– Det har varit galet. Ni var de första som jag pratade med och då tänkte jag, ”vad roligt att det blir uppmärksammat”, säger hon och fortsätter:
– Efter det har min telefon ringt konstant, hela tiden. Jag tror knappt att det är sant.

Natten till fredagen ringde det från USA, Kanada och Brasilien. Samtidigt har det trillat in tusentals privata meddelanden på olika sociala medier.

– Jag försöker beta av och svara på alla. De flesta skriver jättesnälla saker.

”Bilden ser kanske brutal ut”

Mikaelas ingripande har dock inte varit fritt från kritik. Sedan poliserna bakom kontot ”YB Södermalm” lagt upp bilden på Twitter har vissa undrat om hon tar ett olovligt grepp på mannen genom att sätta sitt knä i hans rygg.

– Bilden kanske ser mer brutal ut än vad den är. Tittar man noga ser man att jag inte trycker knäet i ryggen på honom. Det är farligt att trycka ett knä i ryggen på en som ligger på mage, säger Mikaela.

Har erkänt brott

Redan på fredagen var Mikaela i rätten för att vittna mot mannen hon grep. Han har erkänt stölden av hennes kompis mobiltelefon.

ARTIKELN HANDLAR OM