Svenska Hjältar bjuder in 5 000 elever till Globen!

Nu drar Svenska Hjältar ut på skolturné! Den 30 maj besöker vi Globen för att prata med högstadieelever om civilkurage, mobbning och hur man kan göra världen till ett bättre ställe.

Vi lovar att det blir en eftermiddag med mycket känslor, engagemang och glädje!

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

För sjätte året i rad åker Svenska Hjältar ut på vår prisbelönta skolturné. I år är första stoppet Globen. Under eftermiddagen står Mark Levengood som konferencier på scen och leder ett program på cirka en timme. Vi har bjudit in unga förebilder som pratar om ämnen som är viktiga för eleverna i vardagen, till exempel mobbing och civilkurage. Allt för att väcka tanken: Hur kan vi tillsammans göra världen till ett bättre ställe?

– Vi har träffat skolelever runt hela landet och pratat om att lära sig bli modig och ta ansvar och om hur det är att småningom bli vuxen. Nu ska det bli roligt att få träffa alla åttor och nior i Stockholm. I mötet med våra hjältar får de lära sig hur man kan göra för att kanske själv en dag ha det mod som krävs för att bli en sann hjälte, säger Mark Levengood.

Några av de deltagande ungdomshjältarna är Marwa Karim som kämpar mot näthat och mobbning, Mats Melin, den folkkära profilen från Glada Hudik-teatern, Siavosh Derakhti, före detta bråkstake som engagerat sig i ungdomar i Malmö, Linnéa Claeson, handbollsproffset som tagit parti för hemlösa och Julia Östfeldt, initiativtagare till föreningen Tillsammans som stöttar alla som utsatts för våldtäkt.

– Jag åker med på skolturnén för att jag vill inspirera ungdomarna och visa dem att det går att påverka själv. Jag tycker att alla ungdomar borde göra det och stå upp för varandra, säger Marwa Karim, 21.

Klasser i årskurs åtta och nio från hela Stockholms län är välkomna tillsammans med sina lärare. Evenemanget är gratis för alla skolor. Läs mer och anmäl din skola här. Vi behöver din anmälan senast den 10 maj, anmälan är bindande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.