PRESENTERAS AV

”Vi tänkte inte, vi bara agerade”

SVENSKA HJÄLTAR

Micke och Peter räddade Annelie från att slukas av lågorna i sin egen bil

Peter Bodefalk och Mikael Hidsjö räddade Annelie Karlsson från att brinna inne i sin egen bil.

Alex Da Silva, 36, avstyrde en misshandel och fick själv vänster knä söndersparkat.

Tim, 10, kämpar mot cancern. Ändå bryr han sig mest om att hjälpa andra sjuka barn.

Möt hjältarna i TV 3 i kväll, 19.30.

I kväll 19.30 sänds ”Svenska Hjältar” i TV 3, där vi får se de fyra hjältarna och deras bragder. Vi får även träffa den tunga juryn med bland andra Björn Ulvaeus, Maud Olofsson och ordföranden Mark Levengood. De tvekade inte att vara med i projektet "Svenska Hjältar", där Aftonbladet söker personer som gått utanför sig själva och gjort något helt för någon annan.

– Det sägs ofta att svenska folket lever efter devisen: ”Sköt dig själv och skit i andra”. Vi på Aftonbladet ser dagligen att det inte stämmer. Sverige är fullt av folk som bryr sig. Vi vill belöna och lyfta fram de människorna i rampljuset så att de blir förebilder för andra, säger Anders Gerdin, chefredaktör på Aftonbladet.

En Svensk Hjälte kan vara en som bryr sig om andra mer än sig själva. De visar civilkurage och griper in, även när det innebär att de riskerar sina egna liv. De klarar sig igenom svårigheter, mot alla odds.

– Hjältemod handlar alltid om handling, säger Mark Levengood.

www.aftonbladet.se/svenskahjaltar kan du fram till den 28 oktober nominera din hjälte. Du kan också skicka mejl till [email protected] eller skriva brev och skicka till Svenska Hjältar, 109 38 Stockholm.

En framstående jury med Mark Levengood som ordförande utser vinnarna bland de hjältar som svenska folket nominerat.

Vinnarna belönas under en stjärnspäckad, direktsänd galakväll i TV3 den 16 december. Före galan presenteras vinnarna i Aftonbladet och TV3 som i samarbete med produktionsbolaget OTW kommer att sända fyra program där vi berättar om vinnarna och deras hjältedåd den 10, 11, 12 och 13 december.