PRESENTERAS AV

Lovisa startade insamling: ”Alla förtjänar att gå på studentbalen”

avMatilda Aprea Malmqvist

Vad är väl en bal på slottet? Lovisa Magnusson minns hur hon jobbade och slet för att få ihop pengar till sin klänning till studentbalen. Hon startade därför en klädinsamling så att ingen ska behöva stanna hemma från balen för att det är för dyrt.

Lovisa Magnusson, 30, från Trelleborg hade inte plats i garderoben för sin guldiga klänning hon använde på sin studentbal för tio år sedan. Hon har bara använt den en gång och ville så gärna att den skulle användas igen.

– Men det är så mycket pengar som ska läggas på bal och student. Tyvärr är inte balen för alla, ekonomiskt sett.

1 av 2 | Foto: Privat.
Lovisa Magnusson startade en klädinsamling till de som inte har råd med balkläder.

Hon minns själv hur tufft det var ekonomiskt för föräldrarna som hade fem barn som alla skulle ha balkläder. För att ha råd med sin klänning arbetade hon extra på McDonalds flera dagar i veckan.

Startade en klädinsamling

Lovisa Magnusson visste inte riktigt hur hon skulle gå tillväga med sin klänning som bara låg och dammade. Därför la hon ut en bild på sin klänning i Trelleborgs anslagstavla på Facebook och frågade om det fanns någon som inte hade råd med en balklänning som ville ha hennes, något Trelleborgs Allehanda tidigare skrivit om.

Hon fick tipset att ta kontakt med en kurator på ett närliggande gymnasium som i sin tur tog kontakt med en diakon i Trelleborgs församling.

– Vi startade en insamling och tänkte att det säkert finns fler som har balklänningar hängandes i garderoben som de vill skänka.

Redan efter en dag fick de in 20 klänningar.

– Är man i behov av en klänning kan man kontakta diakonen och boka en träff med henne och åka dit och prova.

”Bra även för miljön”

Lovisa Magnussons förhoppning är att det ska rulla på året runt och att de kommer att ta emot allt som har med bal och student att göra.

– Alla förtjänar att gå på balen. Jag hoppas att fler kommuner ska hänga på. För det är bra även för miljön om kläder återanvänds.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM