PRESENTERAS AV

Louise jagades av en okänd man – då grep busschauffören in

avMalin Wigen

1 av 2

22-åriga Louise kände sig jagad av en okänd man när en buss helt plötsligt dök upp vid henne.

– Det hade kunnat slutat helt annorlunda om busschauffören inte observerat händelsen.

I onsdags kväll fick 22-åriga Louise Norman skjuts av sin kollega som släppte av henne vid ett övergångsställe vid Mobilia köpcentrum i Malmö. På vägen mot busshållplatsen upptäckte hon att en man som hon passerat gick efter henne.

– Han började skrika efter mig "Hallå vad ska du, kan du stanna", säger Louise.

Hon bad honom att lämna henne ifred och fortsatte gå. Mannen började ropa glåpord och Louise försökte ignorera honom.

– Hans tonfall gjorde att jag uppfattade snabbt att han inte ville mig väl.

"Hade kunnat sluta annorlunda"

Louise som blev rädd började öka stegen, vilket även mannen gjorde. När hon började halvspringa så gjorde han detsamma berättar hon. Plötsligt dök en buss upp vid sidan om henne.

– Han körde upp precis där jag var, öppnade dörrarna, släppte in mig och frågade om jag var okej, säger hon och fortsätter:

– Han sa att han sett på killens gångstil att det inte stod rätt till.

Busschauffören släppte av Louise vid Malmö centralstation. Där frågade han om hon behövde någonting och erbjöd sig att vänta med henne på nästa buss hon skulle ta.

– Det hade kunnat slutat helt annorlunda om han inte observerat händelsen. Det är ren och skär medmänsklighet som vi behöver mer av.

"Hans agerande är föredömligt"

Hon har skrivit ett inlägg på Skånetrafikens Facebook för att uppmärksamma chauffören och föra fram ett tack ännu en gång.

Ikväll blev jag jagad av en man längs med vägen vid mobilia. Tack vare en uppmärksam busschaufför som kom med 146:an kl 22.23 som ökade farten drastiskt och körde upp bredvid mig hann mannen aldrig ikapp!"

– Jag hoppas att chauffören får ta del av gensvaret på det här inlägget, det är fantastiskt när ett dåligt scenario tar fram det bästa i människor.

Skånetrafik har tagit del inlägget och har framfört Louises hälsning till busschaufförens bussbolag Bergkvarabuss.

– Vi har tyvärr inte fått tag på föraren än men hans agerande är föredömligt för oss alla, säger Kajsa Herner, presstalesperson för Skånetrafiken.

Följ Vi hjälper på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM