PRESENTERAS AV

”Mormor och morfar har alltid haft en öppen dörr för alla”

SVENSKA HJÄLTAR

Jag har en mormor och morfar, Rigmor och Börje Edvinsson, som jag anser vara riktiga hjältar. För mig är de mer än bara min mormor och morfar utan också två stora förebilder.

Min mormor har under nästan hela sitt liv varit drabbad av sjukdomar och även varit nära att dö på grund av dessa.

I dag sitter hon i rullstol, har svår diabetes, reumatism och kronisk värk. Men trots detta så har jag aldrig hört henne klaga!

Morfar är hennes assistent och har alltid varit det plus att han även har jobbat för att få hem levebröd och aldrig har man fått höra att han är trött med mera.

Istället för att klaga har de alltid haft dörrarna till sitt hem öppna för alla. Det spelar ingen roll hur mormor har mått för hon och morfar har alltid tagit emot andra i första hand. Under många år har flera ungdomar bott hos dem när de haft problem hemma och velat byta miljö. När man har gråtit hysteriskt, varit arg och besviken eller glad så har man alltid varit välkommen in i deras varma armar.

Min mormor och morfar finns djupt placerade i mångas hjärta tack vare deras otroliga givmildhet och vänlighet. Jag förvånas aldrig av hur många vänner de har runt om i världen. Under vinterperioden åker de till Gran Canaria för att mormor mår bättre i värmen. Där träffar de sina vänner de har runt om i världen. Där bor de i ett privat område i Playa del Inglés och till granne har de en 90-årig norsk dam som morfar har gett mormors larm till så att om hon skulle må dåligt så kan hon larma så kommer morfar springandes direkt.

Jag som barnbarn till dessa människor är otroligt stolt och jag tycker att de förtjänar att bli uppmärksammade. För de vill aldrig ta emot något själva utan alltid ge och hjälpa.

Därför vill jag göra något för dem! Jag älskar dessa två människor oändligt mycket och de betyder mer för mig än något annat i världen! Utan dem hade jag inte varit den person jag är i dag och jag vet inte hur jag skulle klarat mig igenom min tonårsperiod utan denna öppna dörr och dessa varma famnar som väntade innanför dem.

Cajsa Höglund