PRESENTERAS AV

”Hon är en hjälte som får för lite beröm för det hon gör”

SVENSKA HJÄLTAR

Anna Lena Gunnarsson är min mamma, som jag vill nominera.

Vem vill inte det? En hjälte som alla dagar får för lite beröm för det hon gör. Men hon är inte bara mamma för mig och mina bröder.

När jag och mina syskon var små så tog min mamma hand om flera barn som hade det jobbigt hemma. Att få komma ifrån storstaden för att leva ett sommarlov på landet med strandbad och hoppa i höet. Barn som andra inte orkar med, och behöver paus från, eftersom de kanske lider av koncentrationssvårigheter eller aggressiva utbrott.

Den största tjänsten gjorde hon nog ändå när jag gick i högstadiet.

En gammal vän till henne, som hade blivit alkoholiserad kom fram och bad henne ta hand om hennes son, eftersom hon kände att hon inte kunde göra det själv. Detta gjorde min mamma. Hon delade med sig av allt. Hon gjorde allt. Hon kämpade i cirka fyra år för den nya familjemedlemmen. Sedan fick han flytta hem igen.

Nu lever han som nykterist som han har kämpat sig till. Men jag tror ändå att min mamma fick honom att hitta tillbaka till dit han är nu. Tyvärr så tänker min mamma på detta väldigt mycket, och hon känner aldrig att hon riktigt lyckades ta hand om honom tillräckligt.
Hon har aldrig fått något tack, eller något annat. Därför skulle jag tycka att det är dags nu.

Länge leve folk som tar hand om andra!

Jenny Gunnarsson