PRESENTERAS AV

”Hon är en sann hjälte som jobbar i det tysta för oss med endometrios”

SVENSKA HJÄLTAR

Nina Green och jag med många andra (ca 10–15 procent av alla kvinnor) lider av en sjukdom som heter endometrios.

Nina är min hjälte, för utan henne vet jag inte vad jag skulle gjort.

Hon är ordförande i endometriosföreningen Västra Götaland och brinner för att hjälpa oss med endometrios. Det är en sjukdom där livmoderslemhinnan växer fritt i buken, bildar härdar och cystor med mycket smärta som följd. Även infertiltet är stor bland oss.

Hon jobbar inte på grund av sin sjukdom, men hon hjälper oss andra i föreningen med information, gruppträffar och följer även med oss till sjukhus när vi måste åka in akut. Hon svarar även i jourtelefon med människor som behöver prata om det här samt svarar på frågor. Hon lägger ungefär en halvtid på detta helt ideellt.

Hon är en sann hjälte som jobbar i det tysta och jag vet att vi är flera som beundrar henne. En tjej skulle nog inte levt i dag på gruind av hennes engegemang. Hon jobbar även med att sprida kunskap, åker ut och föreläser för skolungdomar (i den mån hon klarar av det) och jobbar för att vi ska få bättre vård i Göteborg. Till exempel samlar hon information och vidarebefordrar detta till ansvariga på sjukhus. Hon åker utomlands och hämtar information från till exempel England för sprida ännu mer kunskap till oss andra.

Som sagt: en sann hjälte som jobbar i det tysta som är väl värd lite extra uppmärksamhet samt ett stort tack!

Marie Berntsson