PRESENTERAS AV

’Mormor är min hjälte’

SVENSKA HJÄLTAR

Katie Melua spelar på galan för Svenska hjältar: Det är hedervärt

På söndag sjunger hon på ”Svenska hjältar”-galan.

Men Katie Melua har en alldeles egen bragdkvinna – i sin mormor.

– Hon ordnade allt till det bästa när vi inte ens hade varmvatten, säger den Georgien-födda sångerskan till Nöjesbladet.

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
Katie Meluas mormor Tsaro bor kvar i Georgien. ”Jag önskar jag kunde tillbringa julhelgen med henne”, säger den brittiska stjärnan.

Det var inte länge sedan hon beträdde svensk mark.

I oktober gav Katie Melua, 24, två konserter i Stockholm och Göteborg.

Men – som hon säger när Nöjesbladet får sig en pratstund – för en god sak kan man alltid återvända.

Duett med Eva Cassidy

På söndag uppträder den brittiska sångerskan på ”Svenska hjältar”-galan på Cirkus i Stockholm och sjunger bland annat en duett med den bortgångna Eva Cassidy på storbildsskärm.

Under galan prisas svenska vardagshjältar som har visat prov på stort civilkurage.

– Det var självklart för mig att tacka ja när jag förstod vad galan gick ut på. Det är hedervärt att uppmärksamma vardagshjältar på det här sättet, säger Katie Melua, som även kommer att dyka upp på scen i ”Faddergalan” i TV 4 i kväll.

Katie, som flyttade från sitt hemland Georgien till London när hon var åtta år, kan själv relatera till begreppet vardagshjältar.

”Såg till att allt fungerade”

– Jag tänker först och främst på min mormor, Tsaro. När vi bodde i Georgien när jag var liten så var hon alltid den som såg till att allt fungerade. Hon ordnade allt till det bästa när vi inte ens hade varmvatten. Mormor är verkligen min hjälte, säger Katie Melua om den nu 78-åriga Tsaro som bor kvar i Georgien.

Katie försöker besöka sin mormor minst en gång om året.

– Jag önskar jag kunde tillbringa julhelgen med henne, men det blir nog så att jag blir kvar i London och gör resan till sommaren i stället, säger Melua.