Alli räddade personalen från rånarna

Alli Darwich märkte att något inte stod rätt till i matbutiken och upptäckte snart att två rånare hotade personalen med vapen, skriver Mitt i.

– Jag försökte göra det jag kunde göra, säger han till Aftonbladet.

Det var på onsdagsmorgonen vid åttatiden som Alli Darwich gick in på Coop i Tyresö i Stockholm för att köpa sig en energidryck. Väl i kassan var ingen personal på plats.

– Det stod en kund där och väntade och plingade på ringklockan. Det var annars tomt i butiken så jag anade att något inte riktigt stämde.

Alli vände tillbaka mot ingången där han såg att lagerdörren, som tidigare var öppen, var stängd, skriver Mitt i. Han kollade in genom dörrens fönster.

– Då såg jag att två tjejer låg på mage på golvet och att två rånare med masker och vapen stod där, säger han och fortsätter:

– Jag öppnade dörren och visslade och frågade ”vad fan håller ni på med”. Då riktade en av dem sin pistol mot mig och började vifta. Jag såg lite grann av hans ansikte och att han var rätt förbannad.

Alli hann dock aldrig bli rädd.

– Mitt fokus var bara att få tjejerna i säkerhet, jag försökte göra det jag kunde göra.

Alli tvekade inte när han såg att personalen var under hot.
Alli tvekade inte när han såg att personalen var under hot.

Agerade instinktivt

När han gick emot rånarna valde de att sticka ut genom bakdörren. Alli stannade sedan kvar tills polisen kom till platsen. Enligt Mitt i var polisen på plats med flera patruller som sökte efter gärningsmännen. Nu har förundersökning om grovt rån inletts.

I efterhand har Alli förstått att han befann sig i en farlig situation. Där och då agerade han bara instinktivt. Något han är van med då han jobbat inom krogbranschen.

– Jag tänkte inte så mycket på det då, om jag ska vara ärlig. Men nu så tänker jag att de lika gärna kunde gått fram till mig och tagit ned mig på marken, eftersom de gjorde det med tjejerna.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.