PRESENTERAS AV

Marias dotter började krampa på bussen – okänd hjälte ryckte in

Foto: Privat
Marias dotter Vinter började krampa på bussen – då grep okänd hjälte in. Nu söker hon honom på Facebook.
SVENSKA HJÄLTAR

I onsdags när Maria Gustafsson och hennes döttrar var på väg till Södersjukhuset i Stockholm för provtagning, började den yngsta dottern krampa. Maria fick panik. Då ryckte en okänd hjälte in.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

Det var i onsdags runt femtiden som Maria Gustafsson och hennes döttrar Filippa, 5, och Vinter, 9 månader, klev på treans buss mot Södersjukhuset i Stockholm.

– Min nio månader gamla dotter var sjuk. Vi hade varit på vårdcentralen i Stureby tidigare och blev skickade till Södersjukhuset för att ta prover.

Men så fort familjen Gustafsson klev på bussen började den lilla Vinter krampa.

– Jag bara skrek ”hon krampar, hon krampar, hon krampar”. Jag fick panik, jag visste inte vad jag skulle göra.

Mitt i tumultet tog en främmande man tag i Maria och frågade om han kunde hjälpa henne med någonting.

– Jag skrek bara att jag behövde gå av bussen och ringa ambulans.

Mannen förklarade lugnt och sansat att de befann sig på rätt buss, att de snart var vid sjukhuset och det skulle gå fortare att stå kvar på bussen än att gå av och ringa ambulans.

– Då berättade jag att jag hade min andra dotter med mig också. Då sa han att jag skulle ta Vinter i barnvagnen och springa in till sjukhuset och att han skulle följa min äldre dotter in på sjukhuset. Vilket han gjorde.

Hur mår Vinter nu?

– Hon är medtagen efter onsdagen men mår bättre för varje dag.

Maria har ingen aning om vem mannen var, hon minns inte hur han såg ut eller vad han hette. Däremot vill hon gärna komma i kontakt med honom. Därför söker hon honom i ett inlägg på Facebook.

– Jag är så himla tacksam över att han hjälpte mig och att han tog tag i en situation som jag inte mäktade med. Det vill jag att han ska få all credd för. Det var en fantastisk insats, han är vår hjälte.

ARTIKELN HANDLAR OM