87-åringens smarta knep lurade tjuvarna

avMalin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

Två okända män lyckades lura sig in hos en 87-årig kvinna. När hon anade oråd lyckades hon lura dem med hjälp av två glas vatten, skriver Skånska Dagbladet.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

I tisdags eftermiddag ringde en man till en 87-årig kvinna i Malmö och uppgav att han ringde från Comhem. Han påstod att det var något fel på antennsignalerna till kvinnans tv och att de skulle skicka en tekniker.

När det ringde på dörren öppnade kvinnan och släppte in ”teknikern” – därefter kom ytterligare en man och kvinnan, som redan var misstänksam, förstod att något inte stod rätt till. Hon bad männen som var cirka 30–35 år att gå. Men de försökte dröja sig kvar och frågade om vatten, skriver Skånska Dagbladet.

Gav de varsitt glas vatten

87-åringen såg att de inte hade handskar på sig och gav dem varsitt glas vatten. När de hade gått ställde hon undan glasen – för att ge till polisen. Polisen hoppas nu att de kan säkra DNA och fingeravtryck från dem.

– Nu har glasen hämtats för teknisk undersökning, berättar Lars Förstell, presstalesman vid Malmöpolisen, till tidningen.

Det konstaterades att flera lådor i olika skåp hade dragits ut hemma hos 87-åringen. Händelsen rubriceras som försök till stöld.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott