PRESENTERAS AV

Polisen träffade hemlöse ”Sven” – hyllas för sin gest

1 av 2 | Foto: Skärmdump Instagram Polisen
Polisen gav den hemlöse mannen ett par kängor.

avMalin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

Polisen i Kungsbacka fick åka ut på ett jobb rörande en hemlös man som sov i en trappuppgång. Mötet med mannen berörde dem och nu hyllas de för sin gest.

På tisdagsmorgonen åkte polisen i Kungsbacka ut på ett jobb gällande en man som låg och sov i en trappuppgång. När de anlände till platsen hittade de mannen som de i ett inlägg på sin Instagram kallar för ”Sven”.

När de pratade med Sven berättade han om sitt liv och hur han blev av med sitt jobb och sedan hemlös för cirka åtta år sedan. Under deras möte kom en kvinna som bor i huset och erbjöd honom att få duscha uppe hos henne samt kaffe och macka, skriver de i inlägget som undertecknas med Johan och Calle. Men Sven ska ha tackat nej och sagt att han inte ville vara till besvär.

Vi slogs av förundran i hur man i en sådan situation som Sven är, ödmjukt inte kan ta emot hennes hjälp utan ändå berättar hur han ska kämpa under dagen med att få ihop pengar att köpa detta själv”.

”Du berörde oss starkt idag”

Kvinnan ska ändå ha visat empati och medmänsklig då hon hämtade en sovsäck och kudde till mannen så att han inte skulle frysa, enligt polisen. När Sven tackade för att ge sig ut i kylan såg de att han bara hade sandaler och blöta raggsockor på sig.

Under uniformen växer då vår medmänsklighet ännu starkare och vi känner att vi inte kan lämna Sven ute på gatan utan ett av de mest basala sakerna som ett par riktiga skor”.

Polisen ropade på inre befäl på radion och berättade om Sven för honom. Det visade sig att han hade ett par övergivna kängor han hittat – som de hämtade och gav till Sven.

Dessa kängor kommer göra mycket mer nytta på Svens fötter än vad de gör i en gammal skrubb på polishuset. Du berörde oss starkt idag! Och du kvinnan, du är ett föredöme”, avslutar de inlägget där deras gärning hyllas.

Fyran vad rörd jag blir, såna förebilder”, skriver en person och en annan skriver: ”Vardagshjältar med stora hjärtan!”.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december varje år på Aftonbladet.se och i TV4.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM