Thailand

Michael hjälper gatuhundar i Thailand

Av: 

Malin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

Går upp vid fem varje morgon för att dela ut mat

I fem år har svenske Michael J. Baines arbetat med att hjälpa gatuhundar i Thailand – helt frivilligt.

– Jag gör det av hela mitt hjärta. Jag brinner för det här, säger han till Aftonbladet.

Varje dag ringer Michael J. Baines alarm klockan 05.15 för att han ska starta sin dag. Michael, som bor i thailändska Bangsaen, tar först hand om sina egna nio hundar – bland annat kör han ned dem till en damm där de kan bada – därefter ger han sig ut på gatorna för att förse Thailands gatuhundar med mat.

– Jag preparerar mat vid sjutiden, sen tar jag med mig mina egna hundar och ger mig ut med 20 liter vatten och 30 kilo mat, säger han till Aftonbladet. 

Maten, som brukar bestå av ris, torrfoder, fisk och buljong, går till cirka 30 hundar. Michael lämnar maten på vägen till restaurangen som han äger.

– Sen tar jag en ny runda efter jag har ätit frukost, då delar jag ut vatten och mat till cirka 35 hundar till, säger han och fortsätter:

– Från klockan fem fram till nio är det hundtid.

Därefter jobbar Michael på sin restaurang. Även då ger han mat till sex hundar som kommer, efter jobbet så är det fyra till sex hundar till som han föder. Och så här har han hållit på i över två och ett halvt år.

– Oavsett om det regnar, stormar eller om jag är trött.

"Det var den första hunden jag tog hand om"

Det var redan för fem år sedan som Michael började ägna sin tid åt gatuhundar. Vid den tidpunkten drev han en annan restaurang, plötsligt dök det upp en hund på restaurangens bakgård.

– Det var en undernärd hund med sår på kroppen, hon var trasig. Det kändes i själen när jag tittade på henne, säger han och fortsätter:

– Det var den första hunden jag tog hand om, sen fortsatte det.

La alla sina pengar på gatuhundarna

Michael började att lägga alla sina pengar efter sin hyra för att hjälpa gatuhundarna.

– Hela min lön gick åt.

 I dag driver han dock den ideella organisationen The man that rescues dogs, tillsammans med Hans och Anna Tjernström, som gjorde en film om Michael. Genom den får han donationer som bland annat går till hundarnas mat, medicin och läkarbesök

– Jag, Hans och Anna har organisationen tillsammans med det är jag som jobbar aktivt här med hundar.

Förutom att skapa en organisation har han nu en Facebooksida där över 84 000 följer hans arbete.

"Jag kan inte svika dem"

En dag kommer han förhoppningsvis kunna ägna all sin tid åt hundarna, om han får in tillräckligt med donationer – kanske om 3-5 år hoppas han. För som det är nu känner han att han inte kan sluta, och det är framförallt två saker som ger honom orken att fortsätta.

– För det första har jag lovat mig själv att hjälpa hundarna, jag kan inte svika dem, säger han och fortsätter:

– För det andra har jag en ganska stor skara donerar pengar och vill att jag ska göra det här. Och jag gör det av hela mitt hjärta. Jag brinner för det här.

Publisert:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Thailand

Hundar