PRESENTERAS AV

Man flydde polisen – då ingrep tre krattande kvinnor

Foto: TT
”Krattar bäst som krattar sist” skriver polisen i ett inlägg om kvinnornas insats.
SVENSKA HJÄLTAR

En man, som saknade körkort och var misstänkt narkotikapåverkad, jagades av polisen. Det han inte visste var att tre kvinnor med krattor skulle sätta stopp för honom.

På onsdagsförmiddagen blev en förare tagen på bar gärning av en polispatrull som stannade hans bil på Hälsovägen i Helsingborg. Han saknade nämligen körkort och polisen trodde att han var narkotikapåverkad.

Polisen grep honom men mannen lyckades slå sig fri och sprang över den hårt trafikerade vägen. Samtidigt i en närliggande trädgård befann sig tre kvinnor som var i full färd med att kratta och utföra annat arbete.

”Ett fullkomligt fantastiskt engagemang”

Så när polisen skrek efter mannen förstod kvinnorna snabbt vad det var frågan om. Alla tre hoppade på den flyende mannen som inte hade en chans och föll ned mot marken.. Där låg kvinnorna i en hög över mannen fram till poliserna kom och kunde ta hand om honom.

Krattar bäst som krattar sist (...). Ett fullkomligt fantastiskt engagemang av denna trio och LPO Helsingborg vill förmedla ett hjärtligt tack”, skriver Polisen nordvästra Skåne i ett Facebookinlägg.

I samband med jakten på mannen så ska en polis skadats lindrigt i handen. Den gripne mannen är misstänkt för drograttfylla, narkotikabrott, grov olovlig körning samt våldsamt motstånd, skriver polisen i inlägget.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM