Hjälpte polisen gripa brottsling – prisas

Foto: Polisen Nordvästra Skåne

avJonna Claesson

SVENSKA HJÄLTAR

Andrée Johansson hjälpte polisen att ta fast en misstänkt brottsling som flytt från polisen, skriver Polisen i nordvästra Skåne på deras Facebooksida.

– Jag tänkte bara, vad f-n gör han mot polisen? Sedan tacklade jag ner honom.

Det var för ett halvår sedan som en polis skulle kontrollera en motorcykel utan registreringsskylt på en bensinmack utanför Åstorp. När föraren försökte fly körde han rakt in i polisbilen. Det blev tumult på platsen och när polisen försökte hålla kvar den misstänkta gärningsmannen som febrilt försökte ta sig loss, fick han motorcykeln över sig, vilket Helsingborgs Dagblad var först med att berätta.

”Jag tacklade honom”

Som tur var fanns Andrée Johansson på plats. Han grep in direkt och övermannade den misstänkte och polisen kunde ta sig loss och gripa mannen.

– Jag tänkte bara, vad f-n gör han mot polisen? Sedan tacklade jag ner honom. Det var aldrig någon tvekan att hjälpa polisen från min sida kan jag säga, säger Andrée Johansson i ett inlägg på Polisen i nordvästra Skånes Facebooksida.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

Mc-föraren är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och drograttfylla. Men fler misstankar kan tillkomma.

Under fredagen tackades Andrée Johansson för sitt rådiga ingripande vid en ceremoni på polishuset på Berga.

”Medan flera på plats bland allmänheten enbart filmade händelsen med mobiltelefonen så agerade Andrée Johansson på ett rättrådigt och utmärkt sätt för att hjälpa polisen”, skriver polisen i Facebookinlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Åstorp

Brott