PRESENTERAS AV

Christian, 28, räddade livlös kvinna från brand

SVENSKA HJÄLTAR

”Tänkte inte alls, jag ville bara rädda henne”

Foto: Christian, 28, tvekade inte när han såg kvinnan ligga livlös i sängen utan räddade henne undan branden.

Christian Johansson, 28, tvekade inte när han såg sin granne ligga livlös i sängen i den rökfyllda lägenheten. Han sprang in i lägenheten och räddade hennes liv.

– Jag tänkte ingenting, det var bara att rädda henne, säger Christian.

Det var under måndagseftermiddagen som en granne knackade på hemma hos Christian Johansson, 28, i skånska Hyllinge. Grannen skrek att det brann i lägenheten en trappa ner. Christan slängde då på sig skorna och sprang ned.

– Det brann i sovrummet, en annan granne hade med sig pulversläckare så jag släckte det värsta, säger Christian.

”Såg en meter framåt”

När själva branden var släckt såg Christian sin granne ligga livlös på sängen. Utan att tveka sprang han in till sängen och hämtade kvinnan.

– Det var väldigt rökigt därinne, man kanske kunde se en meter framför sig men jag fick ut henne. Sedan gick jag in igen och räddade hennes fåglar också, jag visste var de stod sedan tidigare, säger Christian.

”Värt det för att rädda ett liv”

Kvinnan och Christian fick åka till sjukhuset. Christian blev utskriven några timmar senare, efter att ha tömt sina lungor på rök. Kvinnan är fortfarande kvar på sjukhuset och Christian har inte varit i kontakt med henne.

I efterhand är han väldigt glad över att han kunde hjälpa kvinnan.

– Allt skedde i sådan hast, jag hann inte tänka någonting mer än att rädda henne som var i nöd. Men det var så mycket rök, hon kanske hade dött om hon legat kvar där någon minut till. Jag exponerades för en del rök men det var det värt för att rädda ett liv.

Följ oss på Facebook!

ARTIKELN HANDLAR OM