Hunden Sigge blev påkörd av smitare – då ingrep Daniel

avMalin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

Hunden Sigge lyckades rymma från sin matte under en promenad och hamnade på en trafikerad väg – där han blev påkörd av en smitare. Alla bilar körde förbi den skadade hunden, utom Daniel Steinarsson.

– Det känns som en självklarhet att man plockar upp djuret, säger han.

När Daniel Steinarsson var på väg hem i bilen i tisdags märkte han att bilarna framför honom plötsligt satte på sina varningsblinkers. Det visade sig att de varnade för en hund som hoppade runt på Nässjövägen i Tenhult. Daniel, som såg att det inte stod rätt till, stannade bilen och plockade upp hunden som visade sig vara skadad – någon hade kört på den.

– Min första tanke var att någon slängt ut den ur sin egna bil. Sen blev jag bara arg för att ingen stannat och att folk bara åkt förbi. Det känns som en självklarhet att man plockar upp djuret eller åtminstone stannar för att se vad som står på.

Efter att hans sambo kommit till platsen för att ta hand om deras hund som befann sig i Daniels bil kunde han köra den skadade hunden till djursjukhuset i Jönköping.

– Jag åkte i full fart med hunden inlindad i min jacka.

Foto: Privat

”Räddade verkligen livet på honom”

Då han inte visste vem ägaren var skrev han om händelsen på sin Facebooksida. Inlägget nådde till sist Maria Stigsson, dotter till ägaren. Då hade hennes 72-åriga mamma redan fått höra av polisen att Sigge befann sig på djursjukhuset.

– Hunden hade rymt när de var ute. Han är 14 år och nästan blind och döv.

Både mamman och Marias man hade letat, utan resultat. Ingen av dem visste att Sigge befann sig på den trafikerade vägen – där han blev påkörd.

– Där har någon kört på honom och inte stannat. Det låg plastsplitter från bilen på vägen så denne kan inte kört på och inte känt, det måste ha varit en rejäl smäll.

Sigge är nu hemma med en fraktur på ett av bakbenen. Han går på smärtlindrande och är lite mörbultad.

– Annars mår han ganska bra, med smärtlindring och vila ska benet läka och han ska bli helt återställd igen.

Hon kallar Daniel för en hjälte som var den enda som stannade för Sigge.

– Han räddade verkligen livet på honom. Annars hade han blivit påkörd igen. Och hade det dröjt för lång tid innan han kom till sjukhuset hade han förmodligen inte klarat sig. Han är verkligen en hjälte.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december varje år på Aftonbladet.se och i TV4.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Trafik