Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Stoppade knivman - räddade livet på granne

Johnny Flygare hörde ljud från trapphuset - stoppade vilt knivslagsmål

Då Johnny Flygare såg de två blodiga männen slåss i trappuppgången tänkte han inte utan störtade bara ut. Det räddade livet på en av männen och polisen kunde på plats gripa en misstänkt gärningsman.

Det var tidigt förra måndagen som den ensamstående pappan Johnny Flygare hörde ljud från trappuppgången. När han tittade ut genom titthålet såg han två män som blodiga stod ute i trappuppgången.

– Hade jag inte kommit ut tror jag att han hade varit död, berättar Johnny för Aftonbladets Brottscentralen.

Flydde in i lägenheten

När han kom ut i trappuppgången såg han att den ena mannen var beväpnad med en kniv och att den andra mannen blivit knivhuggen.

– Jag tänkte bara att han har en kniv och den måste jag få bort, säger Johnny. Han rusade fram och lyckades avväpna mannen som sprang iväg. Samtidigt flydde den skadade mannen in i Johnnys lägenhet.

– Han rasade ihop i hallen och blödde rejält, berättar Johnny.

Misstänkt gärningsman gripen

Johnny larmade polisen inifrån lägenheten och ambulans kommer den knivbeväpnade mannen tillbaka.

– Jag tittade ut och såg att han stod där utanför med en kniv och vankade av och an, säger Johnny. Då polisen kom till platsen kunde de gripa mannen som nu är häktad misstänkt för dråpförsök. Den skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

"Min son kunde förlorat sin pappa"

I stundens hetta agerade Johnny helt utan att tänka. Men i efterhand har han förstått hur illa det kunde ha gått.

– Jag vet att jag kunde ha fått kniven i mig och det kunde ha betytt att min son förlorade sin pappa. Men jag orkar inte tänka så, säger han. Istället fokuserar Johnny på att han faktiskt räddade ett liv den där måndagen.

– Hade jag inte kommit ut så hade han förmodligen fått ett till knivhugg och dött. Nu får min son istället höra på dagis att hans pappa är en hjälte och det känns väldigt bra, berättar han.

Publisert:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.