Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Björne har äntligen fått ett hem – efter ett års väntan

Av: 

Malin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

Flera har berörts av hunden Björnes öde, som bott hos Hundstallet sedan en lång tid tillbaka. Men nu har sagan äntligen fått ett lyckligt slut – Barbro Englund och hennes sambo bestämde sig för att ge honom ett hem.

– Det är inte vi som har valt Björne, utan det är han som har valt oss, säger hon.

I ett Facebookinlägg tidigare i höstas skrev Hundstallet om hunden Björne som bott hos dem i ett helt år, efter att ha flyttats från hem till hem. De bad om att han skulle få en ny chans till en familj och inlägget spreds som en löpeld. Och nu har han äntligen fått ett hem – hos Barbro Englund, 59, och Marcus Poijes, 44. När Aftonbladet besöker dem ser man att Björne verkar trivas med sin nya familj.

– Det är inte vi som har valt Björne, utan det är han som har valt oss, säger hon.

Hon hade sett Björne redan ett halvår innan i programmet ”Bagges hemlösa hundar” och kände redan då för honom då de själva haft en vit boxertik en gång i tiden. Men då paret redan planerade att skaffa sig en valp, och inte en hanhund, var det inte aktuellt att ta hand om Björne. Men ödet ville något annat. Han dök upp om och om igen på Hundstallets hemsida.

– Han var kvar där månad efter månad. Och så kom en repris på programmet för sex veckor sedan. Då tittade jag på min sambo och sa att nu är det dags, nu måste vi göra något. Jag kan inte se han sitta där något mer.

”Kärlek vid första anblicken”

Barbro skickade in en intresseanmälan med referenser till Hundstallet. Och för fyra veckor sedan, när en annan intresserad var tvungen att dra sig ur, fick de veta att Björne var deras om de ville. I måndags skedde det första mötet.

– Det var kärlek vid första blicken när han kom in i rummet, tårarna kom. Han verkade tycka om oss pangbom, han tog en boll i farten och hoppade upp i famnen på min sambo. Det var alla rätt, precis alla rätt.

I tisdags tog de med sig Björne hem till Luleå. Enligt Barbro var han hur lugn som helst.

– När vi var hemma och den ena av oss gick på toaletten så var det som han tänkte ”vänta nu, försvann en av mina människor?”. Det var som att han hade valt oss.

Han ska redan ha gjort sig hemstadd och till och med skaffat en favoritfotölj.

– Han är ascool, han verkar trivas. Vi har inte sett något problem med honom, han har skött sig exemplariskt. Han känner sig trygg och lugn här. Det går inte något annat med en så härlig hund.

Efter att deras senaste hund dog har de väntat på rätt tillfälle att skaffa en ny – och Björne visade sig vara hunden för dem.

– Han är hos oss och här ska han bo så länge han lever, och det hoppas jag blir länge, säger hon och fortsätter:

– De som inte tog chansen att vilja ha Björne före oss, som hade ett sådant hem han behöver, har gått miste om en helt otroligt fantastisk hund. Hans talande ögon – det är knappt att människor har det. Han är helt underbar.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sandie, 30, var själv hemlös – nu hjälper hon behövande hundar

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska hjältar

Hundar

Luleå

Anders Bagge