PRESENTERAS AV

Bjuder barnfamilj på julfirande

avMalin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

För att göra något för en barnfamilj som inte har möjlighet att lyxa till det ska Emil Hussein och Sanna Norrbelius bjuda på en brakmiddag på sin restaurang, skriver Arbetarbladet.

– Det började med att vi tänkte hjälpa en familj men nu så är det så många som skriver att vi funderar på att ha en hel dag och samla massa familjer, säger Emil till Aftonbladet.

Foto: PRIVAT
Sanna Norrbelius och Emil Hussein.

Följ Svenska Hjältar på Facebook

Emil Hussein och Sanna Norrbelius har haft restaurangen Aktern & Fören i Gävle sedan några år tillbaka. Till julen brukar de köra en jultävling där folk kan vinna en liten extrapeng eller presentkort hos dem.

Men i år tänkte de göra något annorlunda.

– Vi tänkte att vi skulle skänka en middag hos oss till någon som har det tufft, en barnfamilj till exempel som inte har råd att gå ut och äta.

I ett Facebookinlägg skriver de om deras initiativ och redan har flera hört av sig.

– Jag var inte beredd på den här responsen. Vi blir översvämmade av meddelanden från folk som har det tufft, men även från de som vill hjälpa till, säger han och fortsätter:

– Det började med att vi tänkte hjälpa en familj men nu så är det så många som skriver att vi funderar på att ha en hel dag och samla massa familjer.

”Kommer göra det varje jul”

Emil har själv växt upp i en familj där de hade ont om pengar och inte varit ute och ätit så ofta. Och han har märkt att folk har det mer tufft runt jul.

– Jag känner vissa ensamstående mammor och det är inte lätt för dem, de har inte pengar till julklappar. De känner press, julen blir så jobbigt för vissa, säger han och fortsätter:

– Vi kan inte hjälpa alla, det är det som känns svårt.

Han hoppas att även andra restauranger kan följa deras initiativ och att folk kanske vill bidra på olika sätt och vis.

– Det är bra om fler tar efter, det finns restauranger som går bra som borde göra sådana här grejer. Vi kommer göra det varje jul nu har vi bestämt, med tanke på hur responsen till det här blev. Det är kul att kunna ge det här till en familj som behöver det.

Följ Svenska Hjältar på Instagram!


Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM