PRESENTERAS AV

Grannen klev in och räddade Evelinas bröllop

SVENSKA HJÄLTAR

VALLENTUNA. Små saker i vardagen kan vara guld värda – som att ha en bra granne som alltid finns där. Det kan Evelina Lundén Halldén, 32 skriva under på. Nu har hon nominerat sin vardagshjälte Sofia Rossby till Årets Granne.

Foto: Andreas Stenberg
Små saker i vardagen kan vara guld värda – hör Evelina Lundén Halldén berätta varför hon nominerat Sofia Rossby till Årets Granne.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

När Evelina Lundén Halldén flyttade in i sitt nya hem i Vallentuna fick hon ett varmt välkomnande av sin nya granne Sofia Rossby. Område är nybyggt och där bor mestadels unga familjer.  Första tiden pratade grannarna inte speciellt mycket. 

– Det var vinter och båda familjerna gick nog i ide, säger Evelina och skrattar.

Men när våren kom började de prata med varandra. Båda var mammalediga och de möttes allt oftare på altanen över en kopp kaffe.

– Om vi stod med ett öra inne och ett på balkongen så kunde prata med varandra men ändå vara beredda att springa in om barnen vaknade. Det var supermysigt, säger Sofia.

Räddade bröllopet

Evelina och hennes sambo skulle gifta sig förra sommaren. Inbjudningarna var utskickade och allt var planerat i minsta detalj. Men då hände det som inte får hända – barnvakten ställde in.

– Vi fick panik och hittade ingen ny barnvakt, säger Evelina.

Evelina berättade för grannen om situationen och hon svarade med att hon kunde ställa upp som barnvakt.

Foto: Privat
Bröllopet blev väldigt lyckat tack vare Sofias hjälp.

– Jag kände mig jättedum. Vi hade blivit så pass bra vänner att jag egentligen ville bjuda in henne på bröllopet, säger Evelina. 

Dottern Cleo var med på vigseln och fick därefter åka med grannen Sofia hem.

– Sofia räddade vårt bröllop och Cleo somnade redan efter en kvart – vilket hon aldrig brukar göra säger Evelina.

”Vilken bra granne jag är!”

Sofia gör mer än att ställa upp som barnvakt. Hon erbjuder urvuxna kläder till Evelinas barn och ibland kommer hon över med nybakade kakor och bullar. Det är något som speciellt Sofias make uppskattar. På Evelinas senaste födelsedag överraskade Sofia med en födelsedagspresent.

– Gjorde jag? Det minns jag knappt, vilken bra granne jag är! säger Sofia.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vallentuna

Bröllop