PRESENTERAS AV

Juryn: Det var helt fantastiskt

SVENSKA HJÄLTAR

Efter tuffa överläggningar kom Svenska Hjältar-juryn överens

Foto: svenska hjältar-juryn (från vänster) Mark Levengood, Jan Eliasson, Stefan Einhorn, Prinsessan Christina Magnusson, Anja Pärson, Helena Bergström och Måns Zelmerlöw. I juryn ingår också Magdalena Forsberg och Josef Fares som inte kunde vara på plats under årets gala.

Tuffa diskussioner har under hösten blandats med starka viljor.

Men i går var det en enig jury som stolt hyllade årets hjältar.

–Det har varit en fantastisk kväll med en bra blandning av hjältedåd, säger juryns ordförande prinsessan Christina.

Hela hösten har Svenska hjältar-juryn arbetat hård att utse Sveriges mest framträdande hjältedåd. De har ställts inför svåra beslut och diskussionerna har ibland varit heta. Men efter gårdagens galakväll var det en enig jury som hyllade årets hjälteskara.

”Hjälte på olika sätt”

– Jag har haft en riktig toppenkväll. Alla typer av hjältedåd var representerade och jag blev djupt drabbad av varje öde, säger Helena Bergström.

Stefan Einhorn håller med:

– Det var en fantastisk kväll. Den visade att man kan vara en hjälte på olika sätt. Ibland handlar det om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Andra gånger är det ett arbete under många års tid.

Måns Zelmerlöw skickades i väg i helikopter för att hämta upp Bertil Johansson, som fick utmärkelsen ”Livsgärning”. Och trots att han inte fick se mycket av galan på plats var även han nöjd med kvällen.

– Jag hade en fantastiskt rolig kväll och jag är jätteglad över att fått chansen att spendera tid med en sådan underbar man som Bertil. Det var verkligen fantastiskt.

Nöjd prinsessa

För första gången var det inte Mark Levengood som var ordförande för juryn. I stället var det prinsessan Christina som hade tagit över taktpinnen. Och det var en glad prinsessa som lämnade Cirkus tillsammans med maken Tord Magnusson.

– Det har varit en fantastisk kväll. Jag har inte sett så många av de tidigare galorna men det här var bättre än jag kunnat föreställa mig.