Miljontals riskerar att dö av svält – tack för att du räddar liv

Aftonbladets insamlingsvecka: Hjälp människor på flykt

Miljontals barn och familjer befinner sig på flykt och behöver akut nödhjälp.

Tvååriga Fahina från Jemen är en av dem. Hennes föräldrar tvingas välja: Ge henne den vård hon behöver för att kunna andas eller mat för dagen?

Ditt bidrag kan vara skillnaden mellan liv och död.

68,5 miljoner människor beräknas just nu vara på flykt världen över – varannan sekund flyr en ny människa. Just nu samlar Aftonbladet in pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR för att rädda dem.

– I krigets spår i Jemen och Syrien lider människor på ett sätt som är svårt att föreställa sig. Den humanitära katastrofen är enorm. Därför har vi på Aftonbladet just nu en insamling för Sverige för UNHCR – och vi hoppas att du vill vara med, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Genom att ge ett bidrag kan du göra skillnad för barn och familjer. Din hjälp går till det allra nödvändigaste, som matpaket och mediciner.

Stora hjälpinsatser pågår i detta nu för att hjälpa flyktingar världen över:

  • Syrienkriget är nu inne på sitt nionde år, och cirka 12 miljoner människor har flytt. Hundratusentals föräldrar tvingas se sina barn växa upp i enkla tält i flyktingläger i grannländer, i kläder som inte är anpassade efter vinterns regnoväder och snöstormar. Unga som gamla löper stor risk att dö i följdsjukdomar.
  • Från Venezuela flyr nu människor för att kunna skaffa sig mat och mediciner. Här är behovet stort av tak över huvudet, traumahjälp, sjukvård och rent vatten för att undvika att sjukdomar sprids.
  • I Jemen hotas 14 miljoner miljoner människor att dö av svält – den just nu största humanitära krisen i världen.

Tack för att du hjälper

Tack vare din hjälp kan människor på flykt få livräddande nödhjälp.

Här är exempel på vad 100 kronor i månaden kan räcka till:

  • Mer än en månads näringsrik mat för en person i Jemen.
  • Rent vatten till 32 personer i en katastrofsituation.
  • En månads förbrukning av blöjor till 3 bebisar.
  • Värmande filtar till tre personer.
  • Ungefär ett matpaket i månaden för någon på flykt i Venezuela.

Vad är UNHCR?

Sverige för UNHCR är UNHCR:s partner i Sverige. Sverige för UNHCR har 90-konto och samlar in pengar och ökar medvetenheten bland allmänheten om människor som har tvingats fly från sina hem. UNHCR är FN:s flyktingorgan, har världens uppdrag att hjälpa människor på flykt.

Aftonbladet samlar nu in pengar till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan. Du kan rädda liv och ge människor på flykt en bättre framtid. Bli månadsgivare till Sverige för UNHCR via autogiro eller genom att SMS:a HJÄLTE till 729 30 (100 kr i månaden).

Aftonbladet samlar nu in pengar till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan. Du kan rädda liv och ge människor på flykt en bättre framtid. Bli månadsgivare till Sverige för UNHCR via autogiro eller genom att SMS:a HJÄLTE till 729 30 (100 kr i månaden).

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.