PRESENTERAS AV

I kväll hyllas hjältarna – i direktsändning

SVENSKA HJÄLTAR

Programledare Mark Levengood: Det är otroligt fina hjältar

Nu har hjältarna du aldrig hört talas om börjat anlända till röda matten.

Vanliga människor som gjort helt fantastiska saker.

Svenska hjältar, helt enkelt.

– Räkna med att bli berörd, säger programledaren Mark Levengood.

Tusentals hjältar har nominerats under hösten. Den namnkunniga juryn, med prinsessan Christina i spetsen, har valt ut sex hjältar som hyllas i en direktsänd gala från Cirkus i Stockholm i kväll.

Och redan nu har de börjat anlända på röda mattan.

– Sändningen lovar väldigt mycket. Det är otroligt fina hjältar, säger programledaren Mark Levengood som numera är något av en hjälteveteran efter att ha lett samtliga galor hittills.

Avslöjas i sändning

Fem av hjältarna har presenterats de senaste dagarna. Men den sjätte är hemlig fram till i kväll. Inte ens hjälten själv vet om att han eller hon är utsedd av juryn.

Mark Levengood lovar att publiken kommer att bli berörd.

– Galan växer och växer för varje år, säger han.

– Forskning visar att snabbaste vägen till lycka är att göra en god gärning. Bara att bära kassarna åt en medmänniska kan göra oss lyckligare som individer.

Det är fjärde året i rad som Aftonbladet satsar på att lyfta fram vardagshjältar.

– Det ligger i en kvällstidnings dna att lyfta fram vanliga människor som gör stora saker, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

– En kvällstidnings uppgift är att uppmärksamma, slå larm och visa hjärta. Svenska hjältar är hjärtat i vår journalistik.

”Rörd till tårar”

Bland kvällens gäster finns programledaren Ernst Kirchsteiger artisten Marie Serneholt, författaren Björn Ranelid och justitieminister Beatrice Ask.

Samtliga är där för att hylla vardagshjältarna på scenen. Eller som Mark Levengood säger: ”Ära den som äras bör”.

– Jag önskar mig att bli lika berörd som tidigare år. Man tänker att man är råbarkad men jag tror jag har blivit rörd till tårar vid varje gala hittills, säger Jan Helin.