PRESENTERAS AV

”Min lillebror lyckades övertala bankmannen så att jag fick lån”

SVENSKA HJÄLTAR

Mikael Gräntz är min lillebror och han är verkligen min hjälte.

Jag hade fastnat i kronofogdens nät och hur mycket dom än drog på min lön så kunde jag aldrig bli skuldfri, eftersom räntan är så hög så att skulden kunde öka med 1 600 kronor på EN dag!

Jag kände mig mer och mer förtvivlad och såg ingen utväg, jag närmade mig min 50-årsdag som är den 16 november och ville naturligtvis kunna bjuda min familj på middag, men hade helt enkelt inte råd.

En dag ringde min bror mig och sa att jag skulle lyssna på en speciell låt och verkligen koncentrera mig på texten. Jag gjorde detta, det var Michael Boltons låt ”When I’m back on the feet again”.

Den handlar om att man aldrig ska ge upp, att det är möjligt att komma tillbaka. När jag lyssnat på låten, så ringde jag min bror och sa att det var en bra låt och att den gav hopp.

Min bror sa att jag skulle träffa honom på morgonen en särskild dag.

Jag gjorde detta, han tog mig till min bank och han hade i månader bearbetat bankmannen för att jag skulle få ett lån i stället och slippa skulden som aldrig gick bort. Bankmannen sa att han aldrig varit med om att någon hade kämpat så mycket för någon.

Jag fick lånet med min brors hjälp och nu kan jag se fram emot både födelsedag och framtiden.

Jag älskar min hjälte!

Susanne Rasmusson