PRESENTERAS AV

”Många är för fega för att hjälpa – men inte Fredrik”

SVENSKA HJÄLTAR

Jag skulle vilja nominera min sambo Fredrik Norstedt som är 27 år.

Många människor i dagens samhälle är för fega för att stanna upp och hjälpa någon som behöver hjälp.

Fredrik har alltid varit den som vill hjälpa människor.

En enkel sak som en människa fått punktering, deras bil har stannat, i vilket väder som helst och när som helst på dygnet har han alltid vänt eller stannat till hos personen som fått problem med sin bil och hjälpt dem.

Det gäller även trafikolyckor han har stött på när han har varit ute och kört på vägarna.

Han är en djurvän och stannar upp om han kommer körande på vägen och ser en igelkott på vägen, så stiger han ur bilen för att flytta djuret in till vägkanten, så att den inte blir påkörd.

Häromdagen så var vi ute och körde i Malmö och såg en äldre man i 80-årsåldern som föll ihop på trottoaren. Han stannade upp och hjälpte personen och därmed ringde efter ambulans.

Fredrik och jag har varit tillsammans i snart fem år. Vi har haft det jobbigt i perioder. Han har alltid funnits där för mig och stöttat mig till 100 procent. När alla andra gick sin väg så stannade han kvar.

Man kan säga att det är tack vare Fredrik som jag är vid liv i dag.

Han har varit delaktig i en ungdomsbrandkår som ledare och lärt ut till barn och ungdomar som vill förverkliga sin dröm om att bli brandman.

Fredrik själv har en dröm om att bli polis. Men just nu jobbar han som taxichafför och har en egen bilvårdsfirma. Han älskar att få hjälpa till och jobba med människor.

Om det fanns fler som han i detta samhället som brinner så mycket för att hjälpa andra så hade världen sett annorlunda ut.

I mina ögon är han en riktig hjälte!

Malin Brodén