Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Här dansar sjukhuspersonalen: ”Mycket arbetsglädje”

avClaes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Möjligtvis steril miljö – men att jobba på sjukhus är inte alls tråkigt. Det menar narkossjuksköterskan Jenny Wahrén som står bakom videon där hon och hennes kollegor dansar loss på Falu lasarett.

Det är personalen på avdelningen Centraloperation på Falu lasarett som står bakom den hyllade dansvideon. Men det var aldrig tänkt att den skulle lämna byggnaden.

– Vi tänkte att vi skulle hälsa våra kollegor välkomna tillbaka från semestern på ett roligt sätt, säger narkossjuksköterskan Jenny Wahrén.

Foto: Privat

”Mycket arbetsglädje”

I videon ser man hur Jenny och ett tjugotal kollegor i arbetskläder sluter upp i “Dame Tu Cosita”-dansen. Initiativet kom från Jenny Wahrén och hennes kollega Gun Wiberg för att visa upp en annan sida av vården.

– Just nu är det ganska tungt inom vården med mycket neddragningar. Vi ville visa att vi är ett fantastiskt gäng med mycket arbetsglädje och att vi har en fantastisk arbetsplats, säger Jenny Wahrén.

Hyllas på nätet

Från olika konton, bland annat landstinget Dalarnas Facebooksida, har klippet delats och fått stor spridning. I kommentarsfältet hyllas personalens kreativitet.

“Känns tryggt om man skall besöka Centraloperation med en sådan härlig, glad och positiv personal, tack för att ni bjuder på er själva och framför allt har kul och trivs på ert jobb!”, kommenterar en privatperson.

– Vi har verkligen fått en otroligt positiv respons. Det har varit fantastiskt, säger Jenny Wahrén.

Och den som tänker att dansen tog tid från arbete behöver inte vara orolig.

– Vi gjorde det innan arbetstid, så det var inga pågående operationer eller så. Vi sa att vi skulle göra någonting kul, och det gjorde vi.

Här chockas barnen – av rymdgubbarna 02:09

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM