Tipsa Aftonbladet om dina hjältar i coronakrisen

Hjälp Aftonbladet Svenska Hjältar att hitta de som sprider trygghet och medmänsklighet runt om i Sverige.

Här är några av de som blivit nominerade till Svenska hjältar för sina insatser
Här är några av de som blivit nominerade till Svenska hjältar för sina insatser

I tider av kris finns det många möjligheter att bli någons hjälte. Sedan coronaviruset började spridas Sverige har vi sett flera exempel. Helt vanliga människor som ger av sin tid och sin kunskap för att hjälpa andra, ofta personer de inte ens känner. Vissa är vardagshjältar som tar ett extrapass på jobbet. Andra är privatpersoner som bidragit med förändring i sin vardag och som gjort insatser som andra kan inspireras av.
 

Sedan år 2007 har Aftonbladet Svenska Hjältar varje år publicerat hundratals artiklar om initiativ som gör världen lite bättre. Nu när många söker information om coronavirusets framfart tycker vi att det är extra viktigt att kunna berätta om allt det goda som sker ute i samhället. Hittills har vi skrivit om undersköterskan Mia som testat hundratals med misstänkt coronavirus, KTH-studenten Sophie som ger gratis mattehjälp till elever som tvingas studera hemifrån och Malin och Ida som samordnar inköp av livsmedel till riskgrupper.
 

Vi på Svenska hjältar söker nu särskilt efter hjältar som sprider medmänsklighet och trygghet runt om i Sverige. För att kunna hitta dem behöver vi din hjälp med att skicka in tips. Vem vill du nominera?

Publisert:

LÄS VIDARE