Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Hjältehjälpen – tipsa om hur man kan hjälpa till i coronakaoset

Nu startar Aftonbladet ”Hjältehjälpen”.

Här samlar vi alla människor som vill göra en insats för andra under coronakaoset.

– Det värmer verkligen att se hur många som månar om sina medmänniskor och som vill hjälpa! säger Helena Mastberg som leder projektet.

Aftonbladets tipskorg, chattar och kommentarsfält fylls just nu med människor som vill hjälpa andra i coronakaoset. Mitt i det kaotiska läget bubblar det av kreativa idéer hos svenska folket på hur man kan stötta andra.

Coronautbrottet har fått tusentals svenskar att sträcka ut en hand till människor i riskgrupper och till de som sliter dag och natt för att upprätthålla vården.

Genom ”Hjältehjälpen” vill vi fånga upp och sammanföra de goda krafter som finns över hela landet nu.

– Vi hoppas att den som vill göra en insats kan hitta inspiration här, och att de som behöver lite extra stöttning kan få det, säger Helena Mastberg.

Du som till exempel jobbar inom en yrkesgrupp som just nu behöver arbetskraft, skyddsmaterial eller extra omtanke kan skriva in till ”Hjältehjälpen”.

Beskriv på några rader: På vilket sätt skulle andra kunna hjälpa dig i din situation just nu?

Här får du också chansen att tipsa andra om hur de kan hjälpa: Att jobba som volontär på ett sjukhus, handla mat till pensionärer, gå ut med någons hund, ge lektioner på nätet, hjälpa till i en stödchatt eller stötta upp en ideell organisation.

– Det har varit utmanande, men samtidigt inspirerande att ta fram en sån här plattform i en situation som ständigt utvecklar sig, säger Stanislav Khromov, utvecklare på Aftonbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.