PRESENTERAS AV

”Hon satsar helhjärtat på att ta vara på resurserna”

SVENSKA HJÄLTAR

I dagens samhälle lär vi barn att det är ok att slänga saker hur som helst. Det är en trend vi alla borde engagera oss i att försöka bryta.

Att ta hand om sina saker och använda dem tills de inte är funktionsdugliga borde vara standard, men faktum är att det inte uppmuntras mer än i enstaka fall. Vi överöser ofta barnen med saker och vi köper kläder och leksaker som vore det godis till fredagsmyset. När barnens rum och våra förråd svämmar över kastas en hel del av dessa ting i brist tid och incitament för att vi ska dela med oss av sakerna till andra.

Eloge till alla er som gör på annat vis.

Nu till saken: Det finns få forum för att ta hand om begagnade barnartiklar som hos Anna Berghäll på Gröna Villan. Flera stora rum fyllda med allt man kan tänka sig. Det här stället är enormt, pålitligt och tillgängligt. Alla kläder är noga granskade och tvättade. Nya resårer i galonisar, nya hängare i tröjor och jackor.

Det man slipper hos Anna Berghäll är helt enkelt att tröttna i sitt letande på grund av urtvättade trista kläder eller halvtrasiga saker – och bäst av allt, man kommer alltid hem med det man tänkt sig. Det är så stort, fräscht och har sådan omsättning att man i princip alltid hittar det man söker.

Utan Annas heltidsengagemang vore detta inte möjligt! Som aktiv frilufts- och naturälskare har jag höga krav på mina barns kläder och utrustning, och jag handlar majoriteten av mina barns både inne- och ytterkläder här. Önskar att fler satsade helhjärtat på att ta vara på resurserna så som vår miljöhjälte Anna Berghäll på Gröna Villan gör! Mås hon prisas.

Emma Karlsson