PRESENTERAS AV

Följde efter rattfull i två timmar – hyllas av polisen

Foto: TT
Hin misstänkte att något inte stod rätt till.

avMalin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

En kvinna misstänkte att allt inte stod rätt till när en förare körde vingligt på vägen.

– Först tänkte jag bara oj hoppsan och tänkte göra som de andra förarna och köra om. Men min magkänsla sa att jag ska nog ligga efter ett tag, säger kvinnan till tidningen Mitt i.

Det var i söndags som ett en kvinna, som vill vara anonym, såg en förare köra väldigt vinglit på E4:an utanför Märsta.

– Först tänkte jag bara oj hoppsan och tänkte göra som de andra förarna och köra om. Men min magkänsla sa att jag ska nog ligga efter ett tag, säger kvinnan till Mitt i.

Eftersom att hon misstänkte att allt inte stod rätt till ringde hon till polisen för att larma om misstänkt rattfylla. Medan hon pratade med polisen i telefonen följde hon efter föraren som stannade till utanför en McDonalds. Där stod de ett bra tag. Men när polisen närmade sig körde föraren plötsligt vidare – så kvinnan fick följa efter hon med. Färden gick mot Kallhäll.

– När vi kom dit körde han bara rakt ut i rondellen utan att ta hänsyn till andra bilar. Jag trodde att han skulle krocka men han klarade sig.

”Så bra när allmänheten reagerar”

Hon följde efter ut på E18 och snart var polisen ikapp som kunde stoppa föraren. Och kvinnan kunde åka vidare – efter två timmars färd.

Nu hyllar polisen i Upplands Bro kvinnans ingripande på sin Facebooksida: ”Tack alla ni hjälpsamma människor som i vardagen hjälper oss att hålla ordning och förhindra brott (...). Tillsammans kan vi rädda liv”.

Enligt polisen Frida Törnvall är det ganska vanligt att de får tips från förare som har sett en misstänkt bil – och för det mesta ligger det något i allmänhetens misstankar.

– Det är ju så att alla öron och ögon som finns ute i landet är otroligt viktigt för att kunna förhindra brott. Många gånger ringer man inte men det är så bra när allmänheten reagerar och hör av sig, säger hon till Mitt i.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott